Szabó Nikolettnek szinte mindegy, hogy a Kincsem Parkban, a Nemzeti Lovardában vagy a Hősök terén versenyez, mindenhol sikert ér el. Ugyan 2021-es győzelme után a címvédés nem sikerült számára a Nemzeti Vágtán, de még mindig ő az egyetlen lovas, aki a Kishuszár és a felnőtt vágta győztesének is vallhatja magát. A Dunakeszi Post is számtalan alkalommal írt a sikereiről.

A Kincsem Parkban elért tavaly májusi futamgyőzelme után most “a Tattiban” aratott zajos sikert, amikor is a díjugratók fedeles versenyének 100 centiméterre kiírt versenyszámának győztese lett – írja a befuto.blog.hu. 50 versenytársat utasított maga mögé, ráadásul saját lovával, a kilencéves szürke kancával, Chance-el.

Szabó Nikolett a díjugratók fedeles versenyének 100 centiméterre kiírt versenyszámának győztese lett

Már 2 évesen lovon ült

Egy korábban adott interjúban elárulta, hogy már körülbelül kétévesen lovon ült, amikor szülei elvitték pónit simogatni. “Számomra ez lett a mindennapos program, hogy én pónit akartam simogatni és később persze felülni. Öt-hatéves koromban kerestek számomra egy lovas iskolát. Akkor kerültem Pilisszentivánra, ott kezdtem a lovaglást.

HETI HAT NAPON ÁT HORDTAK A SZÜLEIM A LOVARDÁBA, ÍGY NEM LEHETEK NEKIK ELÉG HÁLÁS A TÁMOGATÁSUKÉRT.

“Nyolcévesen kezdtem az ügyességi gyermekversenyekkel, majd a díjugratásban folytattam. Volt egy pónim, akit díjugratásra vettünk, de abban a sportban nem lett sikeres, így az akkori edzőm mondta viccből, hogy próbáljuk ki őt a 2011-es Nemzeti Vágtán, mert futni tud, de ugrani nem. Itt kezdődött a vágta karrierem, de ez akkora élmény volt, hogy elhatároztam: elindulok a galopp felé, mert tetszik nekem a lóverseny. Eladtuk az ugrólovamat, abbahagytam a díjugratást, és telivért vásároltunk helyette. Aztán vettünk újra egy fiatal ugró lovat és azóta versenyzem ismét díjugratásban is” – nyilatkozta Nikolett.

Szabó Nikolett Lázár Vilmossal, a Vágta és a Magyar Lovassport Szövetség elnökével

A 25 éves, igen sokoldalú lovas hölgy civilben a Vágta Lovasiskolát vezeti Dunakeszin, ahol máris a jövő bajnokait oktatja, annak ellenére, hogy remélhetőleg még előtte is évtizedek állnak a versenysportokban.

forrás: befuto.blog.hu

Előző cikkRajzpályázatot hirdet a dunakeszi könyvtár
Következő cikkMég három napig fizetheti be a gépjárműadót