Idén a korábbi évekhez képest egy hónappal később, október 19-én és 20-án rendezik meg a lovas versenysorozatot a fővárosi Hősök tere körül felállított különleges pályán a Nemzeti Vágtát. Ezen ismét részt vesz Szabó Nikolett, aki Dunakeszit képviseli My Colt Medál lovával. Niki a 6.előfutam 1-es startszámával indul.

Idén is 72 magyarországi és határon túli település lovasa kvalifikálta magát a versenyre. A programsorozat szombaton délben az ünnepélyes megnyitóval, koszorúzással, majd a versenyzők fogadalomtételével kezdődik. Ezt követi a 12 előfutam, melyek között a fogatvágta előfutamait, a kishuszár vágta két elődöntőjét, valamint különböző bemutatókat láthat a közönség. Idén először a kutyák is szerepet kapnak: komondor- és kuvaszfelvonulást is rendeznek.

Vasárnap korábban, 10 órakor kezdődnek a megmérettetések. Lesz gyerekek számára ügyességi verseny, megrendezik a középdöntőket, a kocsitoló versenyt, a 12 ország részvételével zajló nemzetközi futamot, majd kora este a döntőt, melyet az M1 televízió élőben közvetít.

Előző cikkFesték, öreg tévé, elemek, étolaj – most megszabadulhat tőle
Következő cikkIdén nem sikerült a Nemzet Vágta döntője Szabó Nikinek