A rendőrség támogatná, hogy 2×2 sávos legyen a 2-es út egyik dunakeszi szakasza. A Lukoil kút és az diszkontáruházakhoz vezető körforgalom közötti részről van szó.

Kettes út

Közlekedés-biztonsági szempontból is sokat segítene, ha a 2-es út egy szakasza négysávosra bővülne a dunakeszi rendőrök szerint. Mindez annak apropóján vetődött fel, hogy az M2-es 2018-ra Vácig 2×2-sávosra bővülne. Erről a már korábban írtunk. A bővítés a NIF-en múlik, de szakvéleményt a dunakeszi rendőröktől is kértek, akik támogatták az autóút bővítését.

Serfőzőné Kozma Ilona rendőralezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője szerint az M2-es bővítése jelentősen mérsékelhetnél a város útjainak zsúfoltságát  a reggeli és délutáni órákban. Már csak azért is, mert nem egy, hanem legalább 2 lehajtóág szerepel a tervekben, így csökkenhet az átmenő forgalom is.

Az osztályvezető azt is elárulta, hogy a 2-es utat is tervezik bővíteni, legalábbis erről is megkérdezte a NIF őket. Úgy fogalmazott, hogy “ennek is vannak tervei”, és ezt is támogatják.

Annyit tudni, hogy a Budapest felőli két körforgalom között bővülhetne a 2-es út.  Ennek a lényege,, hogy a körforgalmakba nem kellene behajtaniuk azoknak, akik egyenesen akarnának tovább haladni. Ezt a kissé fura forgalmi rendet persze az autósoknak majd meg kell tanulniuk. Azt már mi tesszük hozzá, hogy ilyesmi megoldással főleg a Balaton környékén lehet találkozni és tényleg működik, gyorsítja az áthaladást.

Ezt az átépítést nem az önkormányzat finanszírozná, hanem EU-s pályázati pénzből lehetne megvalósítani, akár 2 éven belül is.

 

 

Előző cikkMi köze van az ellenzéknek az alagligeti új iskolához?
Következő cikkGyermekek versenye – Strandröplabda bajnokság a Kesziröpinél