Maga sikereként állítja be a tervezett alagligeti iskola megépülését Dunakeszi DK-s önkormányzati képviselője. Radnóti Henrik erről közösségi oldalakon értekezik. Egy bökkenő van, hogy Alagligeten dr. Thoma Csabát választották még képviselőnek. Egy kis szájbarágó az új 24 tantermes iskola megépüléséről.

Polgármesteri hivatal

Az elmúlt években számos új intézmény épült, vagy bővült új épületrésszel városunkban. Mivel az önkormányzat jelenleg is további óvodák, bölcsődék, orvosi rendelők és sportlétesítmények építését tervezi, és szűkében van a projektekhez elengedhetetlen, önkormányzati tulajdonban lévő építési területeknek, négy, különböző ingatlan vásárlása mellett döntött.

Ezek közül az egyik az új, 24 tantermes általános iskola mellett elhelyezkedő terület, mely jelenleg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tulajdonában van. Eredetileg egyébként a közeljövőben épülő iskola területe is hozzájuk tartozott.

„Az iskola területének átvételét követően az önkormányzat azzal kereste meg az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy amennyiben lehetséges, a város megvásárolná a felépítendő iskola tőszomszédságában lévő telket is. A területtel kapcsolatos tárgyalások jelenleg is folyamatban vannak. Amennyiben sikerül az adásvétel, az iskola tőszomszédságában lévő területen a jövőben egy új, több csoportos óvoda és bölcsőde épül.” – olvasható a város honlapján.

A döntést követően Radnóti Henrik, a Demokratikus Koalíció által támogatott önkormányzati képviselő a közösségi oldalak felületén érdekes kampányt indított, melyben azt hangsúlyozza, hogy „megvalósítom korábbi ígéretem, melyet a lakópark fejlesztésének ügyében tettem az ott lakóknak képviselő-jelöltként. Az új 24 tantermes iskola után egy újabb intézménnyel bővülhet Alagliget.”

Ezt a kijelentést azért érezzük kicsit túlzásnak, mert az alagligeti lakosok dr. Thoma Csabának szavaztak bizalmat, a körzet képviselőjeként ő tevékenykedik, képviselve az ottani lakosság érdekeit. A testületi döntést követően ő így nyilatkozott a beruházásról:

„A város megvizsgálta a telekvásárlás lehetőségét, így még márciusban vételi ajánlatot tett a rendőrségnek egy – a tervezett 24 tantermes általános iskola melletti – újabb telek megszerzésére a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ területén. A rendőrségtől május 12-én érkezett válasz, amely szerint támogatják a szükséges ingatlanrész önkormányzati tulajdonba kerülését. A telek megvásárlásáról a május végén tartott képviselő-testületi ülés döntött. Így lehetőség nyílhat arra, hogy a tervezett óvoda és bölcsőde ezen a területen épüljön fel.”

Radnóti Henrik számára tehát saját érdemként feltüntetni egy ekkora beruházást nem túl célszerű, hiszen a terület adásvételét illetően az egyeztetések bizonyíthatóan elindultak még márciusban Erdész Zoltán, alpolgármester jóvoltából, a képviselő úr bejegyzései pedig április végén kezdődtek, a szándék nyilvánossá tételét követően.

Ráadásul frakciótársával, Lukácsi Bálinttal veszélyeztették is az iskola megvalósulását, amit mi sem bizonyít jobban, mint a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom nemrég indított petíciója.

Aki figyelemmel követi a városi képviselő-testület munkáját, az tisztában van vele, hogy Radnóti képviselő-úr testületi munkája az elmúlt időszakban többnyire abban nyilvánult meg, hogy pusztán politikai ellenérzésből, a közösség és a lakosság érdekeit figyelmen kívül hagyva utasítja el, vagy tartózkodik a fejlesztések, mint például a balatoni üdülő megszavazásakor.

Szóval… hogy is van ez?

Előző cikkÁrulkodó gyerekrajzok a közúti felelőtlenségről
Következő cikkA 2-es út is négysávos lehet egy szakaszon