Az elmúlt négy napban varázslatos hangulat töltötte be a Duna-partot, ahol a sétány mellett sorakozó faházakban neves pincészetek borászai kínálták a finom borokat és pezsgőkülönlegességeket. Mindehhez persze változatos koncertek is társultak, a minőségi jazztől a vérpezsdítő cigány népzenei muzsikán át a popdallamokig minden volt a négy nap alatt. Mutatjuk a legjobb pillanatokat, és azt is megtudtuk, melyek voltak a dunakesziek kedvenc borai.

A kellemesen berendezett Duna-parti helyszín minden korosztályt vonzott. Baráti társaságok, régi osztálytársak, kollégák és családok látogattak ki azért, hogy egy jó pohár bor és kellemes zene mellett beszélgessenek egy jót a Duna hűsítő partján.

A kánikulát jól ellensúlyozta az árnyas, ligetes helyszín, a naplemente pedig már csak hab volt a tortán.

A négy nap alatt felléptek: ACOUSTIC CUTS duó, CATSBY, ZOLBERT, NAGY MARTIN QUARTET, PARNO GRASZT, DJ ERNŐPIAF, NYÁRI KÁROLY & NYÁRI ALIZ & NYÁRI EDIT, KÖKÉNY ATTILA & RAKONCZAI VIKTOR, DJ KALMIX, SANZON DUÓ, RAKONCZAI IMRE.

Hazánk kiváló, országosan elismert borászati között ott van Dunakeszi büszkesége, a város egyetlen szőlőművelő és borkészítő pincészete, a Guttmann Borház is.

Dunakeszi ízlése: ezeket a borokat szerették a legjobban a Bor & Jazz fesztiválon

A nyári melegben a könnyed, gyümölcsös borok taroltak a dunakeszi Bor & Jazz rendezvényen. A legtöbb borászat egyöntetűen arról számolt be, hogy a fehérborokat kereste leginkább a közönség, a fröccsözés is sokak kedvence volt a hőséggel tarkított napokon.

A legnépszerűbb bor egyértelműen az olaszrizling volt, amely nemcsak önmagában, hanem fröccs formájában is kiváló választásnak bizonyult. Több borászatnál is ez volt az a tétel, amelyből a legtöbb fogyott, sőt, néhol alig maradt belőle a fesztivál utolsó napjára.

A másik nagy közönségkedvenc az Irsai Olivér volt, amelynek friss, illatos karaktere különösen nyári estéken nyújtott kellemes élményt. Az Irsai Olivér azonban olyan népszerű volt, hogy több pincészetnél már a rendezvény vége előtt elfogyott.

A sauvignon blanc, a chardonnay, valamint az olyan különlegességek, mint a vision vagy a cserszegi fűszeresből készült szőlőpálinka is sokakat vonzott. A pezsgők is kedveltek voltak, különösen a francia eljárással készült chardonnay pezsgő, amely elegáns alternatívát kínált a borok mellett.

A királyleányka és a zöld veltelini is pozitív visszhangot kapott, egy-egy kóstoló után sokan visszatértek ezekért a harmonikus, egyedi karakterű tételekért.

Előző cikkDunakeszi vendégek is voltak a Pató Pál napon Szőgyénben