A honi kajak utánpótlás-nevelés egyik fellegvára, a számtalan korosztályos világ- és Európa bajnoki címmel és egyéb rangos eredményekkel büszkélkedő Dunakeszi Diák és Szabadidő Kajak Club versenyzői, a városi önkormányzat és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség összefogásának köszönhetően június végétől egy rendkívül modern csónakházba tehették át főhadiszállásukat. Az 50 millió forintból megvalósított új létesítmény a Duna-partra tervezett önkormányzati fejlesztések első ütemében épült fel – jelentette be az ünnepélyes avatón Dióssi Csaba polgármester.

P1160348

A polgármester bejelentette; a fejlesztés következő ütemében a lakossági igények alapján, a tömegsport keretében evező- kajakozó dunakesziek, és a sárkányhajózás művelői számára egy parkosított, kulturált környezettel övezett csónakházat építenek. De az igazán nagy álmunk, hogy a vízi sporttelep mellett, a Duna magyarországi szakaszának legjobb strandját alakítsuk ki – vázolta fel a jövő nagy feladatát Dióssi Csaba.

Befejezésül köszönetet mondott a Magyar Kajak – Kenu Szövetségnek a beruházáshoz nyújtott 25 millió forintos támogatásért, a lelkes sportrajongónknak, akik saját munkájukkal, javaslataikkal vették ki részüket a csónakház felépítéséből.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak- Kenu Szövetség főtitkára arról beszélt, hogy az összefogásnak köszönhetően méltó helyen folytathatják felkészülésüket a sikeres klub versenyzői, edzői. A pénzügyi forrás biztosítása annak is köszönhető, hogy a kormány 2013-ban a kiemelt sportágak közé emelte a kajak-kenu sportágat is – mondta a főtitkár, aki szerint példaértékű az olimpiai sportágban Dunakeszin megvalósított fejlesztés, melyet reményeik szerint számos település követ országszerte. A sportvezető ígéretet tett arra, hogy a kormány által elindított – 2020-ig tartó – infrastruktúra fejlesztési programban segítik az önkormányzat további terveinek megvalósítását is.

A beszédek után a nemzeti szalag átvágásával Schmidt Gábor, Dióssi Csaba, Rasztotzky János felavatta a Duna-parti új csónakházat.

forrás: Dunakanyar Régió közéleti újság

Előző cikk84 millió az intézmények nyári felújítására
Következő cikkJátszóteret újított fel Dunakeszin a Fidelitas