A Magyarság sporttelepen épülhetne meg az az új futsalcsarnok, amelyről ma dönthetnek a dunakeszi képviselők. A 667 millió beruházásból 466 milliót a Magyar Labdarúgó Szövetség állna, a többit a város teremtené elő.

Sporttelep, Magyarság

A beruházás teljes bruttó költsége 667.007.150.- Ft, ebből a tao (társasági adó) támogatás összege 466.905.005.- Ft, az önkormányzat visszatérítendő támogatása pedig 200.102.145.- Ft. Magyarán

az MLSZ az építkezés 70 százalékát állná.

Az már egy másik kérdés, hogy utólagos finanszírozásban, tehát a teljes összeget az önkormányzat költségvetéséből kell kigazdálkodni. Nem véletlen, hogy a képviselők által megkapott határozati javaslat szövegében szerepel a következő mondat: A beruházáshoz nyújtott tao-támogatás utófinanszírozású, ezért a későbbiekben kerül kidolgozásra az önkormányzat által biztosítandó likviditás ütemezése, ami az önkormányzat és az egyesület között, a tulajdonjog átruházásáról megkötendő megállapodás részét képezi.

A munka az Incorso Építész és Építő Műhely Kft. építési engedély köteles tervei alapján indulhatna meg. Ez a cég tervezte például a városi vízisporttelepet és Casalgrande tér átalakítását is.

vízisporttelep1
Vízisporttelep

Az önkormányzat a 200 milliójáért egyébként tulajdonosa lesz a sporttelepnek. Először 30 százalékban, majd teljes egészében. Ezt egyébként a 466 milliót utólag biztosító MLSZ kifejezetten kéri.

A Dunakeszi Városi Sportegyesület bérleti díjat fizet majd az önkormányzatnak a sportcsarnok használatért.

A határozati javaslatban nincs szó arról, hogy mikor kezdődhetne meg az építkezés, hiszen a döntéssel a képviselők a labdát átrúgják a Magyar Labdarúgó Szövetség térfelére. Magyarán ott döntenek majd, hogy mikor indulhatna az építkezés.

Frissítés: a képviselők elfogadták a javaslatot.