A bölcsődének és az óvodának már készülnek a bővítési tervei – írta Facebook-oldalán Pethő Krisztián az új alagligeti óvoda átadója után. Az intézmény szeptember 1-je óta fogadja a gyerekeket levéve a gondot a közeli lakópark kisgyermekeseinek válláról. 120 óvodás járhat ide.
Alagligeti óvoda
4 vegyes korosztályú csoportban összesen 120 gyerek járhat az új, alagligeti óvodába. A megnyitón beszélő politikusok, köztük Erdész Zoltán alpolgármester, főleg azt emelték ki, hogy a város az elmúlt 10 évben intenzíven fejlődött, lásd a tavaly átadott bölcsőde, a mostani óvoda és tervekben már kész középiskolák. A most átadott óvodához egyébként 330 millió forinttal járult hozzá az állam.
Az elmúlt 10 évben az óvodai férőhelyek száma 28%-os növekedést mutat, összesen 344 bölcsődei és óvodai férőhely létesült a városban.
Alagligeti óvoda
Tuzson Bence a térség országgyűlési képviselője pedig azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy az épület fontos, de önmagában kevés, a gyerekzsivaj és az óvónők odaadó munkája tölti meg lélekkel a falakat.
Alagligeti óvoda
Nagy szükség volt erre az óvodára, mert már futott be hozzám olyan panasz, hogy nem vették fel ide gyermekét, azaz 99 százalékban máris kihasználják az intézmény – tájékoztatta a Postot a körzet önkormányzati képviselője. Pethő Krisztián megnyugtatta az előre aggódókat, óvónőben sincs hiány Alagligeten. Ahogy mondta, óvoda épült a város szélén, amelyhez sok munka kellett és ez utóbbi elhozta a szerencsét is.
Előző cikkHétfőn még mozogtak egyet a dunakesziek
Következő cikkA jégkorongosok büszkén mutatják meg önerőből megszépített csarnokukat