Ősszel már a Dunakeszi Diáknegyedben kezdik meg a tanévet a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium IV. Béla Király Tagintézményének tanulói. Nemcsak az évnyitót várják izgatottan, hanem azt a pillanatot is, amikor végre összeáll a Dunakeszi Diáknegyed legó mása. Az iskola diákjai a hétvégén 24 óra alatt legókockákból építik fel a komplexum rájuk eső részét, a leendő IV. Béla Király gimnáziumot.

Megkapták a pontos terveket, ez alapján több ezer kockából rakják ki az iskola legószakkörének tagjai, illetve az érdeklődő diákok, tanáraik vezetésével.

Muladi Tamás, a klub főszervezője segíti a diákokat

Muladi Tamás főszervező, az iskola történelem-földrajz szakos tanára nagy legórajongó, elmondta, hogy a Váci SZC Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola már megépítette a saját épületét a kockákból, más dunakeszi iskolák megcsinálták az objektum egyéb részeit, a sportcsarnokot, az uszodát, a parkolókat stb. A teljes makett a Dunakeszi Diáknegyedben lesz kiállítva.

A diákok 24 órán keresztül, óránkénti váltásokban építik fel saját, leendő gimnáziumuk makettjét

Zentai Kati, a tagintézmény vezetője a 24 órás kihívásra meghívta Szabó József önkormányzati képviselőt is, aki az építőkocka-utánpótlásokat szokta szállítani a szakköre, és ha ideje engedi, egy kicsit be is segít az építkezésbe, hiszen “legózni mindenki szeret”. A képviselő elmondta, hogy nemcsak az ország legnagyobb középiskolája épül meg Dunakeszin, de a legnagyobb legó-középiskola is itt készül el, méghozzá egy különleges csapatmunkával.

“0-99 éves korig mindenki részt vesz az építésben, ez a különleges projekt összeköti a generációkat”

– fogalmazott a képviselő.

🤝Tavaly Dunakeszin megkötöttük a legószövetséget: Valamenyi iskola, és több helyi közösség is csatlakozott ehhez, hiszen…

Közzétette: Szabó József – Dunakeszi önkormányzati képviselő – 2024. január 26., péntek

Beszélgettünk az éppen építő diákokkal is

Nagy Dalibor elmondta, jár a szakkörbe, és otthon is sok legója van, nagyon szereti őket, mert kiélheti a kreativitását. Vannak kicsi és nagy kockái különböző kategóriákban. Már kiskora óta szereti a legót, vannak Marvel, Starwars csomagjai, nemrég egy Concorde-modellt is megszerzett.

A teljes makett összeépítése 400 órát vesz igénybe

Dancsó-Vanda Luca szintén szereti a legót, főleg az öccsével szokott legózni, ő nagyon nagy rajongó.

De nemcsak a diákok vesznek részt az építésben, működik például legószakkör a művelődési központban is. Csoma Attila önkormányzati képviselő szerint egy nagyon lelkes csapat gyűlt össze, ahol mindenki pár órára “gyerekké változik, és átéli újra a legózás nagyszerű élményét, méghozzá közösségben”.

Ma délelőtt ismét játszott a Lego Klub a VOKE József Attila Művelődési Központban! A Diáknegyed makettjéből ma négy…

Közzétette: Csoma Attila – önkormányzati képviselő, művelődési központ igazgató – 2024. január 13., szombat

A nagy napon is ott leszünk, és beszámolunk majd arról, hogyan építik össze a csaknem 10 négyzetméteres és 120 kilogramm súlyú makettet.

Előző cikkMost már az egész városból lehet igényelni az esővízgyűjtő tartályokat
Következő cikk“Az új játékokon a szivárványosztály gyermekei is együtt játszhatnak velünk”