December 7-én és 14-én, a szombati munkanapokon a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálata zárva lesz – adta hírül a város honlapja. A Facebookon volt, aki ezt felháborítónak tartotta.

Ha másnak kell, ők is dolgozzanak – ezt írta ki egy fiatal hölgy a Facebookon arra arövid információra, hogy két, amúgy hivatalosan munkanapnak számító szombaton zárva lesz az önkormányzati ügyfélszolgálat. Az adatlapja alapján a Meseház óvodában dolgozó hölgy még hozzátette: bunkóság.

A Post érdeklődött a városházán, hogy miért nem nyit ki az ügyfélszolgálat és, hogy ezeket a napokat valóban elengedik az ott dolgozóknak? Válaszuk szerint szó sincs munkaelengedésről. A hölgyeknek szabadságot kellett kivenniük. Mindezt azért, mert olyan napokat dolgoztak volna le, amelyek amúgy is közigazgatási szünetre estek volna.

Nem tisztünk megítélni, hogy mennyire életszerű egy ilyen fura, szombati munkanapon ügyet intézni mondjuk úgy, hogy csak ezért szabadságot vesz ki valaki. Tapasztalatunk szerint ugyanis jóval kevesebben dolgoznak az átlagnál. Mindenesetre volt, aki “és ha valaki pont ment volna ügyet intézni számítva arra, hogy nyitva lesz??? Álljon hétfőig??” – bejegyzést írt az információt kommentálva.