Pest megye díszpolgára lett a Radnóti Miklós Gimnázium volt igazgatója. Varga Tibort az önkormányzat javasolta erre az elismerésre. Pénteken vehette át a kitüntető címet.

Varga Tibor

Dunakesziről még senki sem kapta megy a Pest megyei díszpolgári címet. Ezt elsőként Varga Tibor, a Radnóti gimnázium 2017-ben leköszönt igazgatója vehette át.

A gyermekek hálás tekinteténél nincs nagyobb jutalom

– ezt még 2016-ban mondta Varga Tibor a Postnak adott interjújában, amikor az iskolájáról beszélgettünk vele. Akkor arról is beszélt, hogy bár a radnótit elitgimnáziumnak tartják, de a fő céljuk a gyerekekkel kapcsolatban, hogy “legyen hivatásuk, azaz olyan területen helyezkedjenek el később, amit szívvel-lélekkel tudnak csinálni, ám mindemellett azok, akik nem kimagaslóan tehetségesek egy-egy tárgyban, éppen annyira sokat érnek. Rengeteg értéke van egy embernek, és nem csak ezeken az eredményeken múlik”.

Varga Tibor, a Radnóti Gimnázium frissen nyugdíjba vonult igazgatója. A fotó 2017-ben készült.

A díszpolgári címet egyébként korábban megkapta Balczó András, Cseh László, Sára Sándor, Melocco Miklós vagy Dr. Hangody László. Idén pedig Varga Tibor.

A hivatalos iratok szerint a díszplaketten és oklevélen túl a kitüntetés azzal is jár, hogy tanácskozási joggal részt vehet a közgyűlés ülésein, valamint a Pest Megye Önkormányzata által rendezett minden ünnepségre hivatalos és a lehetőség szerint ezeken megkülönböztetett hely illeti meg.

Előző cikkZárva az ügyfélszolgálat, van, aki elvárná a munkát
Következő cikkGazdag hétvégi program a főtéren