Pazar építészet és magával ragadó dizájn adja vissza Budapest múltjának, jelenének és jövőjének lüktető szívét az átalakított Drechsler-palotában.

“A budapesti W Hotel túlszárnyalja a Los Angeles-i márkatársait is” – mondta lapunknak Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró. A szakember a W budapesti szállodája kapcsán elmesélte, hogy a márka tudatosan épít a fiatalokra, így itt nem feltétlenül öltönyben és nyakkendőben kell megjelenni a recepciónál vagy éppen a délutáni teázásnál, mint mondjuk a párizsi Ritzben, hanem nyugodtan meg lehet ejteni tornacipőben, farmerben is egy esti vacsorát.

Számítanak a külső vendégekre is, hiszen az Operával szemben van az egykori Balettintézet épületében kialakított szálloda, így akár egy izgalmas előadás előtt vagy után is be lehet jönni ide iszogatni-eszegetni. Az árak sem elborzasztóak, legalábbis nyugat-európai szinten nézve semmiképp.

A spa, vagyis wellnessrészleg a koncepciónak megfelelően üldögélős, pihengetős, tehát nem versenyúszásra kitalált medencéket kell elképzelni, hanem olyanokat, ahol jókat lehet beszélgetni a vízben ücsörögve – mondta a turisztikai szakember. A Houdini ihlette illúzióban a tükrök és a vízi elemek a végtelen tér és nyugalom érzetét keltik. A rejtett ajtók titkos terekbe vezetnek, ahol a vendégek megpihenhetnek, kiszabadulhatnak a nyüzsgő városból, és élvezhetik a spa nyújtotta kényeztetést. A Budapest híres termálfürdői által ihletett medence áll a középpontban, hagyományos csempével és aranyhálóval burkolva, különleges környezetben, ötvözve a város hagyományos, történelmi oldalát a W Hotels modernségével.

A W értékét azonban nem az adja, hogy a város szívében tudnak a vendégek lubickolni, hanem az, hogy egy csodálatos történelmi épületet pazar módon megújítottak, és mégis megmaradtak a régi értékek. Ilyen például a wellness bejáratánál a csempe, a külső díszítések és sok minden más. A double skin koncepció alapján minden eredeti dolog megmaradt, a lámpatesteket pedig egy Ezeregyéjszaka világát megidéző fémszerkezetre illesztették, így még érdekesebb lett a szálloda enteriőrje.

Dr. Kiss Róbert Richard lapunknak elmondta, hogy külön kiemelést érdemelnek a szálloda lakosztályai. A fehér és fekete hattyú igézetében kitalált két pazar lakosztály valóban egyedi dizájnnal rendelkező, csodás alkotás. Szintén izgalmas, hogy a belsőépítészeket mennyire megihlette a magyar történelem, a mondavilág: feltűnik a turul egy festmény formájában, és Houdini személye is megjelenik több helyen is.

“A W-ra egyébként is jellemző, hogy kitalálója igencsak szerette a sakkot így a sakkfigurák is megjelennek” – meséli Dr. Kiss Róbert Richard. “Ehhez hasonló rendkívül jó minőségben újjávarázsolt történelmi épületet Ecuadorban láttam. A Plaza Grandén is egy patinás műemlék volt, abból csináltak remek szállodát. A budapesti W Hotel hasonlóan izgalmas azzal, hogy itt a miértekből fakadóan még nagyobb lehetőségeik voltak a belsőépítészeknek, dizájnereknek” – összegezte a látottakat a turisztikai szakember.

Fotók: Dr. Kiss Róbert Richard

Előző cikk10 méterrel magasabb volt a Balaton
Következő cikkA magyar közlekedésipar valaha volt legnagyobb megrendelésének teljesítése zajlik Dunakeszin