A csőtörés miatt vízkorlátozást rendelt el Dunakeszi egyes területeire a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.

A takarékos vízhasználatról az alábbi tájékoztatást adták közre:

Tájékoztatjuk önöket, hogy hétvégén Dunakeszi belterületén történt nagy átmérőjű ivóvíz-távvezeték meghibásodása miatt az alábbi területen jelenleg nyomáscsökkenés, időszakosan az ivóvíz-szolgáltatás átmeneti jellegű szünetelése tapasztalható. Az érintett terület:

– a Toldi Lakópark területe,

– a Toldi utca és a Rákóczi utca által határolt terület, a kapcsolódó keresztutcákat is beleértve,

– a Fóti út magasabban fekvő pontjain.

A meghibásodás miatt a terület ellátását biztosító vízellátó rendszer működése csak csökkent kapacitással biztosítható. Társaságunk minden személyi és technikai eszközének igénybevételével dolgozik a folyamatos ivóvízellátás mielőbbi helyreállításán, ugyanakkor a meghibásodás kijavítása összetett műszaki megoldás és speciális idomok alkalmazását teszi szükségessé, ezért az átlagos vízhálózati hibák javításánál hosszabb időt igényel. A kialakult helyzetben a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan jelentkező fogyasztási igények további növekedése esetén a rendszerben kritikus üzemállapot jelentkezhet, amelynek következtében időben elhúzódó nyomásesés vagy vízhiány is kialakulhat.

Fentiekre tekintettel, a szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából – azaz annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson –, az alábbiakra hívjuk fel figyelmüket:

– Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)!

– Csökkentsék a növényzet locsolására használt vízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát!

– Mellőzzék az ivóvízzel történő pormentesítést – utak, járdák locsolását!

– Kérjük továbbá az önkormányzat közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezésének minimalizálását!

Előző cikkPitti Katalin és Berkes János voltak az Operalkony vendégművészei
Következő cikkA dunakeszi, 14 éves Adi Bence a Dortmund színeiben is bizonyított