A dunakeszi ifjú focista az UD Német-Magyar Sportegyesület sportolója. Egyedüli magyar játékosként részt vehetett a Prüßner Cup elnevezésű németországi utánpótlástornán, méghozzá a Dortmund U14-es gárdájának tagjaként. De itt nem áll meg az álom: ígérete van, hogy 16 évesen igazolja őt a Dortmund csapata – tudtuk meg Bence édesapjától.

Az UDSE a tehetséggondozás során a német modellt alkalmazó klub, a partneregyesület Dortmund és más Bundesliga csapatok szakmai támogatásával, illetve a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) magyarországi adottságokhoz alakított edzésmódszereivel fejleszti a fiataljait. Időről időre külföldön is kipróbálhatják magukat a játékosok, akik már számos alkalommal vendégeskedtek a Borussia csapatánál, és mások mellett a helyi korosztályos futballistákkal is összemérhették a tudásukat – írja az NSO.

A 14 éves fiatal június közepén óriási lehetőséget kapott a bizonyításra, hiszen – egyedüli magyar játékosként – részt vehetett a Prüßner Cup elnevezésű németországi utánpótlástornán, méghozzá a Dortmund U14-es gárdájának tagjaként.

„Nem ez volt az első alkalom, hogy Dortmundba utaztam, hiszen korábban már a teljes UDSE-s csapattal, illetve egy kisebb csoporttal is meglátogattuk a partneregyesületünket. Az viszont most először fordult elő, hogy egyedül engem láttak vendégül. Edzésen már dolgoztam együtt a kinti srácokkal, meccsen azonban most először húzhattam fel a Borussia mezét, ezért is volt különösen izgalmas az a néhány nap – kezdi az élménybeszámolót a 2008-as születésű labdarúgó. – Szerencsére a korábbiakhoz hasonlóan gyorsan fel tudtam venni a kinti ritmust; a srácok az itthoninál jóval nagyobb tempóban játszanak, többet mozognak, talán egy kicsit előrébb is gondolkodnak, így nem egyszerű a feladat” – nyilatkozta Bence.

Az ifjú támadó középpályás számára nagyszerűen sikerült a legutóbbi évad, az UDSE csapatai közül az U14-eseknél és az U15-ösöknél is játszott (az utóbbi korosztályban – amely a Regionális U15-ös Alap Rájátszást sikerrel vette a Veszprém kiütésével – gólkirály lett), sőt, az U16-osok között is lehetőséget kapott.

„Ha eljön az idő, szeretnék Dortmundba igazolni, és az utánpótlás, majd a felnőtt csapatot is trófeákhoz segíteni. A legnagyobb álom talán a Premier League, csodálatos lenne a Liverpoolban vagy valamelyik manchesteri klubban teljesíteni. Mostanában Kevin De Bruyne játékát figyelem a legtöbbet, hasonló a pozíciója az enyémhez. Leginkább azonban a régi Messihez szeretnék hasonlítani!”

Előző cikkVízkorlátozás Dunakeszi egyes területein
Következő cikkMegújult a Lányi Ferenc park játszótere