A dunakeszi Jobbik képviselője építményadó-emelésről írt közösségi oldalán. A városháza álláspontja szerint a magánszemélyek 99,7 százalékát nem érinti a változás.

Ingatlanadó-emelésről is írt közösségi oldalán Nagy Attila jobbikos képviselő a dunakeszi közgyűlés novemberi ülése után. Azt állította, hogy emelkedik Dunakeszin az építményadó. Ennek apropóján, valamint a novemberi közgyűlésen hallottak alapján a Post megkereste a városházát. Ők úgy látják, hogy Dunakeszin 2006-2016-ig 800 Ft/m2 volt az éves közteher a belterületi, lakás céljára szolgáló ingatlanok esetében. 2016-ban ezt 240 Ft/m2/év összegre csökkentették. Ezen most sem változtatnak. Azt írják, hogy

a változás kizárólag a város érdekeit sértő kültéri (kivéve a Tőzegtavak) beépítéseit érinti.

Dunakeszin mintegy 18000 lakóingatlan van, 53 ilyen építményről van most szó. Itt olyan épületekről beszélhetünk, amelyek ugyan gazdasági létesítményként kapták meg az engedélyt, de lakóingatlanként is használják. Mondjuk itt keményen fogott a toll, az eddigi 1250 Ft/négyzetméter árról 1800 forintra változik januártól az adó mértéke.

A képviselő-testületben erről lezajlott vitát a Telekeszi felvételén a 15. perctől nézhetik meg.

A javaslat érdekessége, hogy a képviselő-testületben 10 igen, 2 nem és 1 tartózkodás mellett fogadták el. Azaz vélhetően a két jobbikos szavazott csak ellene, és volt olyan ellenzéki, aki egyetértett a változtatásokkal, de ez véglegesen a jegyzőkönyvekből derül majd ki egyértelműen, hiszen az ülésről ketten hiányoztak.