Aki április 11-én a Szent István Általános Iskola előtt járt, az különös üzenetekkel találkozhatott. Mondjuk is, miért volt teletűzdelve az iskola kerítése.

vigyél

Tudja miről nevezetes április 11? Ezen a napon született az egyik legszebb verseket író magyar költő, József Attila. 1964 óta pedig ezen a napon ünnepeljük a magyar költészet napját. Ezen a napon a magyar lírát szerte az országban különféle eseményeken ünneplik, könyvbemutatókon, versmondó előadásokkal, és különféle versenyekkel csempészik vissza a hétköznapokba a verset, próbálják feleleveníttetni annak a szeretetét.

Együtt ünnepeltek

Nem volt ez másként Dunakeszin sem. Kedden ugyanis, aki elsétált a Szent István Általános Iskola előtt, az különös táblákkal, és apró üzenetekkel találkozhatott. „Vigyél el egy verset!” – állt a felirat az iskola kerítésén, sok-sok vidám papírral tarkítva.

Kerítésnél

Eredetileg a IV. Béla térre tervezték a verses rendezvényt, ám az időjárás meglehetősen szeles volt és az eső lába is lógott. Így az ünnepi összejövetelt végül a Szent István iskola falain belül tartották meg, ahol rengeteg gyermek gyűlt össze a tornateremben, hogy együtt ünnepeljék a magyar költészetet.

Együtt ünnepeltek2

A kisiskolások együtt elénekelték József Attila Kertész leszek című megzenésített versét. Majd a gyerekek – mintegy kedvcsinálóként – könyvjelzőt kaptak ajándékba. Amikor elhagyták az iskolások az intézmény falait, a kerítésről mindenki levehetett egy József Attila verset, mely rendhagyó módon szerettetheti meg a verset a gyermekekkel. Mintegy jelképes útravaló, mely azt üzeni: a versek szeretete el kell, hogy kísérjen minket az iskolák falain túlra, egy életen át…

Levehettek egy verset