Egy 2009 óta szökésben lévő dunakeszi férfi került a budapesti rendőrök kezére – kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják.

A police.hu tájékoztatása szerint Sz. Henriket 2022. augusztus 9-én a szlovén hatóságok fogták el Szlovéniában, majd kiadatási letartóztatásba került. A magyar hatóságok részére 2022. augusztus 18-án adták át a rédicsi határátkelőhelyen. A férfit a budapesti nyomozók jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ám ő a vallomástételt megtagadta. A rendőrök őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya visszaélés kábítószerrel bűntett gyanúja miatt folytat eljárást a 48 éves Dunakeszi férfi ellen, mivel 2009. szeptember 15-én este a fővárosi Krisztina körúton egy igazoltatás során nála és két társánál közel egy kilogramm kokaint találtak. 

 A két másik férfival szemben lefolytatták a nyomozást, Sz. Henrik azonban kivonta magát az eljárás alól, azóta bujkált a nyomozó hatóság elől. Vele szemben elfogatóparancsot adtak ki.

A férfinak volt is oka a menekülésre, mivel a vegyészszakértői vélemény szerint a náluk talált és lefoglalt kokain hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, amelyért hosszú évekre börtönbe kerülhet.

Előző cikkMegvan a Dunakeszi Feszt programja
Következő cikkCuki dunakeszi babák – közel 1800 babacsomag talált már gazdára