Ahogy az első között beszámoltunk március 5-én avatják fel a Magyarság pályánál, több mint 2 milliárd forintból épült sportcsarnokot. Érdeklődtünk, hogy milyen sportágat, milyen szinten lehet űzni majd benne.

Miután a Post megírta, hogy a március elején átadandó sportcsarnok 40×20-as sportküzdőtérrel rendelkezik a Facebook-oldalunkon többen számolgatni kezdtek. Volt olyan, aki szerint a 40×20-as sportfelület kisebb, mint a kézilabdaszabvány szerinti 40×20-as pálya. Érthető, a 40×20 kisebb, mint a 40×20 méter. Ez a túlgondolás azért is fura, hiszen az ilyen csarnokok belső berendezése szabványtervek alapján készül, hasonlóan a focistadionok besorolásához.

A VSD tájékoztatása szerint a pályát a Magyar Kézilabda Szövetség NBI/B kategóriás meccsekre már hitelesítette. A röplabdások is megnézték már, itt a minősítést várják és hamarosan jönnek a labdarúgók szövetségétől is. Ezen sportágakhoz egyébként a kézilabdánál kisebb pályaméret is elegendő. A fotónkon egyébként látható, hogy a kézilabdapálya vonalazása teljesen rendben van, azaz a sportfelülettel semmi gond.

A másodosztály azért logikus, hiszen a VSD kézisei jelenleg ennél alacsonyabb osztályokban játszanak. Arról már nem is beszélve, az elsőosztályú meccseknél a pályamérten túl más, pl. lelátóméret, tűzvédelem, illemhelyiség, stb. feltételek vannak még.

Az új sportcsarnokba egyébként 350 néző látogathat el, a jól látható csarnokon kívül van büfé, ruhatár, egy 214 nm multifunkcionális terem, rehabilitációs szoba és orvosi szoba is.

Előző cikkOlyan történik Dunakeszin március közepén, amire 3 éve nem volt példa
Következő cikkVajon mi az a terembura?