Az ingatlanok után fizetendő építményadó mértéke és kiszámításának módja 2016. január 1-jétől megváltozott- olvasható a Dunakeszi.hu közleményében.

image

A kedvezmények igényléséhez mi is csatoljuk a szükséges dokumentumokat.

A lakás célú ingatlanok esetében – a bejelentett személyek számától függetlenül – egységesen 240 Ft/m2 az adó mértéke. Az új rendelet értelmében, az életvitelszerűen lakott ingatlanra vonatkozóan kedvezményben részesülnek a gyermekes családok és a nyugdíjasok.

Amennyiben Ön gyermek- illetve nyugdíjas kedvezmények igénybevételére jogosult, a kedvezményekre vonatkozó Nyilatkozatát 2016. január 31-ig benyújthatja levélben, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban.

A tájékoztató levelek címezetlen küldeményként kerülnek kézbesítésre Dunakeszi valamennyi háztartásába. A válaszleveleket a lakosság 2016. január 31-ig bérmentesítés nélkül feladhatja.

Amennyiben január 31-ét követően kerül sor a nyilatkozat benyújtására, abban az esetben a március hónapban kiküldésre kerülő határozat a 240 Ft/m2 adómértékkel számított építményadó összegét kedvezmény nélkül tartalmazza, azonban az utólag benyújtott nyilatkozatok alapján az építményadó összege később kerül módosításra.

Bővebb tájékoztató és a kedvezményre vonatkozó nyilatkozat.

Tájékoztató és nyilatkozat pdf formátum

Előző cikk5 érdekesség az időzónákról
Következő cikkÚjabb támogatás a gyermek-egészségügyben