A rendelet szerint, melyet a város képviselő-testülete jóváhagyott, Dunakeszi önkormányzata 15.000 Ft keretösszeget biztosít minden Dunakeszin élő gyermek nem kötelező védőoltásának támogatásához- írja a Dunakeszi.hu.

HHC_Ages and Stages

Korábban már részesítette támogatásban a HPV elleni védőoltás beadási programját az önkormányzat, így több száz leánygyermek kaphatott védőoltást Dunakeszin. Jelenleg már állami programként működik a méhnyakrák elleni védőoltás beadása, azonban a helyi önkormányzat szeretné a gyermek-egészségügy területén tudni azt az összeget, melyet korábban a HPV programra fordított.

Az új rendelet értelmében a keretösszegen belül több oltás beadásához is igényelhető a támogatás, különböző időpontokban benyújtott kérelmekkel is. A kiválasztott védőoltásra vonatkozó kérelmet a lent letölthető formanyomtatványon nyújthatja be a gyermek törvényes képviselője. Ehhez mellékelni kell a házi gyermekorvos igazolását az oltás beadásáról, valamint a védőoltás megvásárlásáról szóló gyógyszertári bizonylatot.

Az alábbi fertőző betegségek elleni nem kötelező védőoltásokat részesítik támogatásban: a rota vírus, a bárányhimlő, a gennyes agyhártyagyulladás, a kullancscsípés okozta agyvelőgyulladás.

A támogatáshoz szükséges kérelem-nyomtatvány IDE kattintva érhető el.

Előző cikkVáltozás az építményadó mértékében
Következő cikkKincsem, a dunakeszi sportreptér, Zsengellér Gyula és Gál József a Pest Megyei Értéktárban