Ahogy azt tegnap írtuk, Dióssi Csaba jelentős különbséggel aratott győzelmet 4 kihívójával szemben. A testületben viszont változások lesznek.

Dióssi Csaba közel 60%-ot tudott elérni, a második helyen szereplő Tonzor Péter pedig 25%-ot. Ő és Cseresznyés Csilla bár kikaptak a polgármesteri versenyben, jelölőszervezetük listás helyét vezetve bent lesznek a testületben. Ugyanez mondható el Bilinszky Ferencről is, ő is meg tudta szerezni a kompenzációs listás helyek egyikét. Szabó Balázsék csapata, akik a megyei jogú várossá nyilvánításért kampányoltak, nem tudtak bekerülni a testületbe, ahogy a szocdemek sem.

10/9 körzetet Dióssi Csaba jelöltje vitt el

A 2019-es önkormányzati választással ellentétben az ellenzék egyetlen egyéni választókerületet sem tudott megszerezni.

Hircz Tamás független képviselő által megnyert 6-os körzet kivételével 10/9 körzetben Dióssi Csaba csapata győzött. 1. körzet: Csoma Attila, 2. körzet: Juhos Márton, 3. körzet: Szabó József, 4. körzet: Seltenreich József, 5. körzet: Nyíri Márton, 6. körzet: Hircz Tamás (független) 7. körzet: Benkő Tamás, 8. körzet: Pethő Krisztián, 9. körzet: Sipos Dávid, 10. körzet: Juhász Ádám. Bővebben itt tájékozódhat az eredményekről.

Azért is számít ez erős eredménynek, mert a Fidesz-KDNP a Pest vármegyei és az európai parlamenti listás szavazáson már nem szerepelt ilyen jól.

Az uniós listán a TISZA győzött:

Az eredmények még nem jogerősek. Az új testületek októberben kezdik meg munkájukat.

Szabó Balázs, a Megyei Jogú városért Egyesület alapítója, elnöke, a szervezet polgármesterjelöltje közeményében ezt írta:

“Tegnap véget ért az önkormányzati választás. Az idén januárban alakult egyesületünk jelöltjei – a rendkívül magas, 61%-os részvétel mellett – 802 db szavazatot kaptak. Először is köszönjük mindegyiküknek, hogy ránk szavaztak! Köszönet illeti a választások lebonyolításában közreműködőket. Ezzel az eredménnyel sajnos csak az 5. helyen végeztünk. Az összes leadott szavazat 4,8%-át, a vesztes töredékszavazatok 9,3%-át szereztük meg. Mindössze 158 szavazat hiányzott még ahhoz, hogy bejussunk a képviselő-testületbe. Vereség ez persze, nem is kérdés, hiszen legalább egy mandátumért jöttünk, de egy tisztes vereség, semmiképp sem arcpirító lebőgés.”

Hozzátette: “Dióssi Csaba polgármesternek és a megválasztott képviselőknek gratulálunk és eredményes munkát kívánunk. A kormánypárt legádázabb ellenségei sem állíthatják, hogy Dunakeszi ne fejlődött volna elismerésre méltóan az elmúlt években. Épp ez nyitotta meg annak lehetőségét, hogy egyáltalán felmerülhessen a megyei jogú várossá válás gondolata. Erre a most újraválasztott városvezetés méltán lehet büszke és az elsöprő erejű választási győzelmük is ennek a bizonyítéka.”

Szabó Balázs közleményében kiemelte: “Ha már létrehoztuk egyesületünket és sikerült egy fiatal csapatot is szerveznünk a megyei
jogú várossá válás gondolata köré, talán érdemes lesz folytatni a megkezdett munkánkat. Támogatunk majd minden olyan kezdeményezést, mely egy lépéssel közelebb viszi Dunakeszit a megyei jogú városi címhez és bizonyára felemeljük majd a szavunkat az olyan törekvések ellen, mely ezt a kitűzött célt hátráltatja. Még egyszer köszönjük annak a 802 embernek, akik bennünket és a megyei jogú Dunakeszit támogatták.”

Előző cikk96,67%-os feldolgozottságnál már biztosan mondható, hogy Dióssi Csaba marad Dunakeszi polgármestere
Következő cikkKözös meccsnézésre hívják a dunakeszieket