Képzeljen el egy olyan világot, ahol két agy közvetlenül tud kommunikálni egymással, egy gép azonnal meg tudja változtatni az ön hangulatát, az álmát fel tudja tölteni és el tudja küldeni a barátainak, és egy okos technológia segítségével minden falat meg tud mászni, anélkül, hogy valaha is lepottyanna. Eléggé úgy hangzik, mintha egy sci-fi film forgatókönyve volna, igaz? De ha ellátogat a jövő múzeumába Dubajban, akkor nincs szüksége sok képzelőerőre ehhez. Elröpítenek egészen 2035-be, és megmutatják, mit tartogat a nem is oly távoli jövő számunkra. Szerintük. Ja igen. A hab a tortán: alig 20 év múlva azt ehet, amit csak akar – egy grammot sem fog hízni – írják a globoport.hu oldalán.

1450629282_museum-of-the-future-in-dubai1

Két hete nyílt meg a nagyközönség előtt a múzeum, ahol interaktív betekintést is kaphatunk 2035-be, a jövő (egyelőre teoretikus) műszerei segítségével. Amelyek sokat javítanak majd érzelmi, mentális és fizikai állapotunkon, és olyan kérdéseket segítenek megválaszolni, hogy például lecseréljük-e a szívizmunkat, ha így tovább élhetünk, vagy építsünk-e robot alkatrészeket a gyermekünkbe, hogy jobban teljesítsen az iskolában? A műszerek még azt is megmondják, milyen karriert érhetünk el. A látogatók egyébként az első napokban meglehetősen zavarba jöttek a jósolt lehetőségektől. A szülők nagy része még egy olyan egyszerű kérdésre sem tudtak egyértelmű választ adni, hogy ellátnák-e gyermekeiket-unokáikat a “szupertérddel”, amely emberfeletti képességekkel ruházná fel őket a futásban és az ugrásban. Pedig Dubaj vezetője, Mohammed Al-Maktum sejk világosan megmondta a megnyitón:

“a jövő azoké, akik álmodni tudnak róla, meg tudják tervezni, és ki tudják vitelezni. Nem olyasmi, amire várunk, hanem olyan, amit mi alkotunk meg.”

múzeum

A múzeum egy ovális, fémmel borított épületben kapott helyet, mindössze 7 perces autóútra a világ legmagasabb épületétől, a Burdzs Kalifától. A Wall Street Journal beszámolója szerint Al-Maktum sejk verssorait vésték rá. A 136 millió dolláros épület felhúzásánál 3D nyomtatást is használtak.

 

Forrás: globoport.hu

Előző cikkDunakeszin forgatták Kováts Vera új klipjét
Következő cikkSport és a vitaminok általános szerepe