Dunakeszin 29 új helyszínre telepítettek térfigyelő kamerát, hogy visszaszorítsák az illegális hulladéklerakást és javítsák a közbiztonságot.

Az elmúlt napokban bővítették a térfigyelő kamerarendszert Dunakeszin: ezúttal a város 17 pontján lévő szelektív hulladékgyűjtő sziget mellett a városon belül négy, külterületen pedig nyolc további olyan helyszínre helyeztek ki 360°-os, nagy felbontású, infravetős készülékeket, ahol gyakran raknak le illegálisan hulladékot.

A „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt pályázatán csaknem 68 millió forintot nyert el Dunakeszi, a pályázati támogatásnak köszönhetően szerelhették fel összesen 29 új helyszínen a kamerákat. Ezzel a városban már 80 helyen csaknem 200 kamera vigyázza a rendet és a tisztaságot.

Az utóbbi időben jelentősen megnőtt a szelektív szigetek vagy kukatároló helyek helytelen használata, illetve az illegális hulladéklerakások száma Dunakeszin. A városvezetés bízik abban, hogy a már üzembe helyezett kamerákkal és a város lakóinak segítségével közösen tehetünk egy tisztább és zöldebb Dunakesziért. Azt kérik, hogy aki bárhol illegális hulladéklerakást észlel, megfelelő információval vagy fényképes dokumentációval jelezze azt a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán (+36 27 542 800), vagy a Dunakeszi App mobilapplikáción keresztül.

Előző cikkNem volt jó reggel vonatozni Dunakeszin
Következő cikkSzeretne mozit Dunakeszin? Szavazzon Instagram-oldalunkon!