Dunakesziről indult, igazi kajakos családból származik, jelenleg már az UTE és a válogatott színeiben versenyez. A hétvégén egy arany- és két ezüstérmet szerzett a világbajnokságon Lucz Anna. A vele készült interjúban beszélt első, dunakeszi edzőjéről és a mostani kapcsolatukról is.

“Nagyon sok mindent köszönhetek a dunakeszi edzőmnek, hiszen ott indult a pályafutásom” – mondta a DIGI Sport reggeli műsorában az immáron kajak-kenu világbajnok Lucz Anna. A jelenleg az UTE-ben versenyző sprinter városunkban szeretett bele a kajakozásba a Rasztotzky János által vezetett klubnál.

Lucz Anna a Reggeli Startban elárulta, hogy sikerei után szoktak neki gratulálni egykori edzői és mindig váltanak néhány szót is. Terveiről azt mondta, hogy szeretne eljutni az olimpiára, de a 200 méteres szám már lekerült a programból, így “fel kell tornázza magát” az 500 méterre. Mosolygósan arról is beszélt, hogy külön ajándék volna, ha nővérével, Dórával együtt versenyezhetne 2024-ben Párizsban.

Lucz Anna Koppenhágában a 200 méteres kajak mix számban (férfi és nő ül a hajóban) szerzett aranyérmet, előtte egy nappal egyéniben és párosban lett második.

Címlapfotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Előző cikkVége a járványnak, nagy a jólét, kilőttek az ingatlanárak Dunakeszin is
Következő cikkÁtadják a nagylelkű vállalkozó adományát 30 gyereknek Dunakeszin