Reggel 9 órakor átadták Dunakeszi új P+R parkolóját a gyártelepi vasútállomásnál, a Béke utca – Könyves Kálmán utca találkozásánál. 33 új parkolóhellyel és 2×5 kerékpártámasszal, azaz 20 új kerékpártárolóval, valamint taxiállomással bővült a parkolók száma.

A gyártelepi megállónál, részben MÁV területen épült parkoló nemcsak az ingázóknak nyújt segítséget, de a terület rendezettségét is segíti. Helyén eldobott flakonok és vadon nőtt, káoszos gaz volt.

Az átadáson ott volt a körzet képviselője, Kiss József, Tuzson Bence országgyűlési képviselő, Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba, és dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója.

Dunakeszi Város Önkormányzata és a MÁV Zrt. újabb közös fejlesztés végére tett pontot. Átadták az új, 33 férőhelyes P+R parkolót a Dunakeszi-Gyártelep vonatállomás mellett. Az átadón részt vett dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója, dr. Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője és Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere.

Dr. Tuzson Bence a sajtótájékoztatón elmondta, a P+R parkolók építése is a közlekedésfejlesztés része, amely azt segíti, hogy nyugodtabbak legyenek az emberek, időt spóroljanak, és így több időt tölthetnek a családjukkal. Hozzátette, aki a vasúti közlekedést választja, az a légszennyezést is csökkenti.

Dióssi Csaba kiemelte, hogy “az elmúlt években Dunakeszi mindhárom MÁV-állomása mellett több P+R parkolót is kialakítottunk, Dunakeszi-Gyártelepen, a Béke utca – Könyves Kálmán utca találkozásánál ez már a harmadik”. A polgármester megjegyezte, a közeljövőben is várható további együttműködés a Magyar Államvasutak Zrt.-vel, a járműjavító területére fordítókorongot építenek, hogy az ide érkező mozdonyok közlekedését megkönnyítsék.

Az új parkoló, középen egy emeletes KISS motorvonat érkezik. MTI/Máthé Zoltán

Dunakeszi egyik legforgalmasabb állomásánál ezután több, mint 200 autó parkolhat kényelmesen a Dunakeszi-Gyártelep vasútállomás környékén. 

A beruházásra kijelölt terület részben a Magyar Állam tulajdona a MÁV Zrt. vagyonkezelésében, részben pedig az önkormányzat tulajdona. A beruházás teljes összege nettó 59 090 794 forint volt. Ebből az önkormányzat 57 százaléknyi részt vállalt.