Bár a Kossuth Lajos utca nincs az önkormányzat kezelésében, Dunakeszi tervezéssel próbálja meg elérni, hogy ebben a fontos csomópontban körforgalom épüljön. A Magyar Közút azt ígéri, ha a város megtervezteti az útburkolat felújítását, akkor a munkálatokat előbbre sorolja.

kossuth lajos utca

Meglepően vicces, vagy inkább tragikomikus ajánlatot kapott Dunakeszi a Magyar Közút NZrt-től egy építendő körforgalommal kapcsolatban. A Kossuth Lajos, Széchenyi, Zerkovitz Béla utak találkozásáról van szó. “Ha a burkolt út felületén kívüli közterületeket (járdák, parkolók, zöldsáv) az önkormányzat felújítja, sőt, amennyiben saját finanszírozásában az útburkolat felújítását is megtervezteti, akkor a munkálatokat előre rangsorolja a közútkezelő”. Dunakeszi vezetése az állami céggel történt egyeztetéseken elfogadta ezt, ugyanis, ha nem tenné, akkor csak beláthatatlan idő múlva lenne a nevezett helyen körforgalom.

A lépéssel biztonságosabbá tehető a kereszteződés, amelynek forgalma a Fót felé vezető úton kialakítandó M2 csomópont megvalósításával (2019-ig várható a beruházás lezárása) tovább növekszik, majd.

A képviselő-testületnek most arról kell döntenie, hogy a polgármester a tervezést a közbeszerzési jogszabályok alapján megindíthassa. Ezzel automatikusan egyetért “az érintett csomópont körforgalommá történő fejlesztésével és a meglévő tervek aktualizálásával, illetve a kerékpárút átvezetés érdekében történő módosításával” – áll a közgyűlés elé kerülő határozatban.

 

Előző cikkBérlakást vagy közparkot szeretne az önkormányzat a Klapka utcában
Következő cikkDobogós helyen zártak a dunakeszi kisdiákok!