Egy német cég, a TÜV végezte a hamarosan Dunakeszin készülő vasúti kocsik tesztelését a Transmashholding megbízásából. Egyelőre keresik a magyar beszálítókat, mert az Egyiptomnak szállítandó járművek ötvenszázalékos magyar részaránnyal épülnek majd.

A német terméktanusító intézet, a TÜV Nord ellenőrei végezték a Transmashholding számára az első vasúti kocsi tesztelését azon 1300, amelyet az egyiptomi nemzeti vasút megrendelésére szállít – tette közzé a Railwaygazette.com. Ez volt az első alkalom, hogy a TÜV Nord együtt dolgozott az orosz gyártóval. A TMH egyre inkább jelen van az európai piacon, és ezért érdekes megrendelővé válhat a jövőben – mondta Mike Walter, a TÜV Nord vasúti ügyvezető alelnöke.

 

A Magyar Nemzet írásából az is kiderül, hogy a TMH Hungary megkezdte a hazai beszállítók felkutatását, hiszen a készülő egyiptomi kocsik ötven százalékban magyar alapanyagokból készülnek majd, az ehhez szükséges beszerzési folyamatokat szeptember végéig véglegesítik Dunakeszin.

A járvány a DJJ-t is új kihívások elé állította, az üzemben rendszeresen végzik a testhőmérséklet ellenőrzését, mindenki számára biztosítanak fertőtlenítő eszközöket és főbejáratánál külön helyiséget alakítottak ki a vendégek fogadására, munkavédelmi és pandémiás előírásokkal kapcsolatos oktatására.