Piacozni jó, főleg nyáron. Ősszel sem rossz, tavasszal érdekes, télen viszont csak a leghűségesebbeket találtuk meg a Repülőtéri út végén.

Év eleji forgalomra számítanak tavaszig az árusok a dunakeszi termelői piacon. Igazuk van, most pénteken kisebb volt a nyüzsgés. “Lehetnének többen is, úgyhogy hívjon még embereket” – foglalta össze az általános véleményt az egyik. Az árusok azonban szeretik a helyet, és nem voltak elkeseredve a kisebb forgalom miatt: “a hangulata és az emberek most is nagyon-nagyon jók”.

Nézzük, hogy mi az ami most is kapható! A télen-nyáron is népszerű saját termesztésű tönkölybúzából készült édes és sós ropogtatni valók. A családi vállalkozás termékei most is jól fogytak. A többiek azonban ismerve az emberek szokásait, kevesebb áruval érkeztek. “Karácsonykor kiköltekezték magukat, most spórolnak egy kicsit” – kapjuk a mini közgazdaságtant, de a napi politikai döntések is szóba kerülnek, ha már a lisztről van szó. 

Bár még nem ismerem az árbefagyasztás részleteit, de az áraim nem változtak október óta, így valószínű nem érint

– intézzük el a választások előtt kedélyjavítónak szánt kormányzati döntést.

Kovács Zsuzsától, a főszervezőtől szakmai magyarázatot is kapunk a téli piacozásról. “A hidegen kívül, a kiskertesek azért nem jöttek, mert még nem érik a zöldség-gyümölcs, a kézművesek karácsony előtt mindenüket eladták s most gyártják újra a készleteket, és ezen kívül van pár termelőjük, akik a betegséggel küzdenek. Mindenesetre rugalmasak, hiszen a téli hónapokban péntekenként már kettőkor nyitnak és körülbelül fél hétig tart a piac.

Előző cikkMegint bajban van az Auchan, műanyag termékeket kell visszahívjon
Következő cikkFelfüggeszthették a korábban Dunakeszin is dolgozó fóti orvost