Eljött az általános iskolai beiratkozás ideje: a dunakeszi iskolák is április 11-én, csütörtökön reggel 8 és este 7, illetve április 12-én, pénteken 8 és 18 óra között várják a beiratkozókat.

Iskolai folyosó

Az idén tanköteles korba lépő gyermekeket tehát április 11. vagy április 12-én kell beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a szabadon választott iskola első évfolyamára.

A beíratást az iskolatitkárságokon kell intézni.

Nagyon fontos, hogy minden szükséges dokumentumot vigyenek magukkal. Ezeket minden iskola feltünteti a saját honlapján. Jó, ha a  nyilatkozatokat kitöltve viszik magukkal a szülők, mert különben ott helyben kell kitölteniük, amivel nagyon sok idő megy el.

A szülők most először már választhatják a gyermek általános iskolai beiratkozásakor az online ügyintézés lehetőségét. Ennek során az adatokat a KRÉTA rendszer felületén vagy a https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldalon történő regisztráció után otthonról is kitölthetik.  Ezután az iskolában már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatniuk, ami sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az adminisztrációt.

Fontos az is, hogy ez a lehetőség csak április 12-én délig él – pénteken 12.00 órától már csak személyesen lehet beiratkozni!

Még egy jó tanács, aki nem a körzetes iskolába íratja a gyermekét, elég csak abban az iskolában jelentkeznie, ahova a gyermek jár majd. Persze a körzetes iskola örül neki, ha legalább telefonon értesítik arról, hogy az egyébként hozzájuk tartozó gyereket hova íratták a szülők.
Előző cikkMájus 1-jén sportmajális a Katonadombon – Itt a részletes program
Következő cikkAz Alsón dolgozó háziorvos kérdései a polgármesterhez