A Csárdáskirálynő, illetve Marica grófnő operettek dallamaiból is hallhattak ízelítőt a Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klub tagjai a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, Isten éltesse Dunakeszi időseit címmel megrendezett operett- és filmzene-válogatás koncertjén, október 6-án este a VOKE József Attila Művelődési Központban. 

“Magyarország egyik legaktívabb és legerősebb nyugdíjas közössége működik Dunakeszin, amire nagyon büszke vagyok” – kezdte köszöntő beszédét Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője. „Dióssi Csaba polgármester úrral sokat dolgoztunk azon, hogy ez a közösség egyben maradhasson a nehéz, vírusos időszakban” – mondta majd visszatekintett a múltba.

Úgy fogalmazott: Magyarországot 1945, ’56 és 1990 után is a szüleink és nagyszüleink kaparták ki a romok alól. Ezt meg kell becsülnünk, s ezért kell gondolnunk a mostani nyugdíjasokra, akiknek kijár az anyagi megbecsülés. Erről szól a nyugdíjprémium kifizetése, ami most 80 ezer forint lesz minden magyar nyugdíjas számára, amit még idén meg fognak kapni”.

Nem szabad megfeledkezni az anyagi megbecsülés mellett a tiszteletről, a tisztelet kultúrájáról sem. Az idősek iránti tiszteletünket nap mint nap ki kell mutatnunk – hívta fel a figyelmet az országgyűlési képviselő.

Ezek után jött az előadás, amelyen Csengeri Attila operett- és musicalszínész, illetve Vörös Edit színésznő, énekesnő voltak a vendégfellépők a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar október 6-i koncertjén. 

Előző cikkEl kellett fogni, hogy kifizesse a kiszabott pénzbüntetését
Következő cikkBlöffölni próbált a dunakeszi rendőröknél a bedrogozott sofőr