A tervezés megtörtént, 2022-ben már elkezdődhet a szemmel látható építkezés – mondta a Postnak Tuzson Bence a dunakeszi dupla gimnáziumról. Az országgyűlési képviselő is részt vett azon a dunakeszi fideszes találkozón, amelyre meghívták Szijjártó Pétert.

Volt lehetőség kérdezni azelőtt a Fidesz-tagoknak szervezett találkozón, amelyen Szijjártó Péter külügyminiszter mellett Tuzson Bence országgyűlési képviselő is részt vett hétfő késő délután Dunakeszin. A Post elsősorban arra volt kíváncsi, hogy mikorra épülhet meg a Klapka utca környékére tervezett dupla gimnázium.

Tuzson Bence úgy fogalmazott, soha nem lehetünk elégedettek, az M2-es és M3-ast egy új, a településeket elkerülő úttal kell összekötni. A dupla gimnáziumról azt mondta, a tervezésen túl vannak, jelenleg a beszerzés zajlik. Reméli, hogy 2022-ban “már a falak is elkezdenek kiemelkedni a földből”.

Szijjártó Péternél arra voltunk kíváncsiak, hogy az elmúlt 4 évből mely fejlesztést tartja a legfontosabbnak a térségben. Sugallni próbáltuk, hogy a leglátványosabb a Budapestről érkező kerékpárút kiépítése. Mielőtt erre válaszolt volna, a külügyminiszter megjegyezte, hogy fura politikai világban élünk. Az ellenzéki előválasztásba két pártvezér (egy pártvezető és egy mozgalomvezető) is belebukott, és “ez mutatja az ellenzék képességeit, az ország nem játék, az egy komoly feladat”. A 2010 előtti korszakot egyszerűen szerencsétlenkedésnek nevezte.

A kerékpárútról szóló kérdésünkbe beleszőttük Szijjártó Péter sportolását is, nevezetesen, hogy kipróbálta-e már futva az új útvonalat. A helyzet az az – szólt a válasz -, hogy az elmúlt időszakig nem volt elérhető a Dunakanyar kerékpárral, ambiciózusabb embereknek futva. Május óta ez másképpen van, és ami fontos, hogy biztonságosan lehet közlekedni az új úton.

Külön rákérdeztünk arra, hogy befutott-e már a Külügyminisztériumba az új úton. A miniszter elégedett mosollyal nyugtázta: az eredményei javultak, és személy szerint is fontos számára, hogy már nem kell az autókra is figyelnie.

Előző cikkBulit hoznak Dunakeszire, ha kedveli a Neotont, jól szórakozhat
Következő cikkEmbert gázolt a vonat fél 8-kor Dunakeszinél, megszólalt a rendőrség is