Sportos délutánja volt kedden a térség országgyűlési képviselőjének és Dunakeszi polgármesterének. Tuzson Bence és Dióssi Csaba először az EuroVelo 6 kerékpárúton, majd az épülő Magyarság Sportcsarnokban tartott közös bejárást.

“Jó élmény, az embernek talán a gyermekkorát hozza vissza – azzal a különbséggel, hogy nem zötyögős utakon kell tekerni, hanem sima aszfalton lehet biciklizni” – mondta az EuroVelo 6 kerékpárút kipróbálása után Tuzson Bence.  A kerékpárút végigmegy egész Magyarországon, több mint 500 kilométer hosszan, és keresztülmegy Dunakeszin is. Most egy több mint 5 kilométeres szakaszát adják majd át, Újpest határától egészen a dunakeszi strand végéig.

Dióssi Csaba arra biztat minden kerékpározni szerető embert, hogy próbálják majd ki: azt mondja, egészen új szemszögből lehet így megismerni a várost, annak csodálatos részeit. Mosdó, pelenkázó is épül mellette, az út mentén kerékpáros megállóhely létesül. 

A kerékpárút állami projekt, de lesz majd egy második, a városba bevezető része is, az már önkormányzati beruházásban készül majd el. 

“Több évtizedes álom válik Dunakeszin most valóra. Másfél évvel ezelőtt kezdődött el egy komoly építkezés, a Magyarság Sportpálya új sportcsarnokáé.” Ezt már az építkezés helyszínén mondta Tuzson Bence. 

Dióssi Csaba szerint a sportcsarnokkal teljesen új lehetőséget kap Dunakeszi. A multifunkcionális csarnokban kézilabdaversenyeket, kosárlabda-mérkőzéseket, röplabdaversenyeket, tenisz- és futsalmérkőzéseket is lehet tartani, akár 300 ember előtt. Tévéközvetítésre, nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas.

Az első ütem már most nyáron elkészül, de nem áll le az építkezés: parkolók, utak, öltözők épülnek majd még.  

Tuzson Bence szerint jó példája a csarnok a kormányzat és az önkormányzat összefogásának. Az önkormányzatnál megvolt az elhatározás, az erő és a forrás egy része is, ami mellé oda lehetett állni, és kormányzati segítséggel létrejöhetett ez a szép csarnok. 

Dióssi Csaba ehhez hozzátette, hogy az összefogásban részt vett a városi sportegyesület is, TAO pénzekkel. Nagyon komoly beruházásról van szó, a két ütem összesen közel 3 milliárd forintba kerül. 

Előző cikkMikor írathatjuk be iskolába a gyerekeket?
Következő cikkMennyire drága a dunakeszi ingatlanpiac?