Hamarosan itt a nagy Sportágválasztó ismét! Egy olyan esemény, ahol lehetőségünk van ingyen kipróbálni az egyes sportágakat, hovatovább segítséget is kaphatunk ahhoz, hogy megtudjuk, hogy a testalkatunk és készségeink alapján mely sportban érhetnénk el sikereket. Seltenreich Józsefet, Dunakeszi Sport és Ifjúsági Tanácsnokát kérdeztük az esemény kapcsán.

Azok kedvéért, akik még nem hallottak róla: mesélne arról, mi is ez a program?

Dunakeszi városában nagyon sok sportág megtalálható, különböző helyszíneken. Azt célozzuk meg, hogy azok a szülők, gyermekek, akik még nem döntöttek egy sportág mellett, vagy szeretnének még választani, ismerjék meg a lehetőségeket.

Milyen sportágakkal lehet majd találkozni az eseményen?

A teljesség igénye nélkül: labdarúgás, futsal, kézilabda, korfball, asztalitenisz, tenisz, sakk, vízilabda, amerikai futball, atlétika, birkózás, judo, karate és egyéb küzdősportok, ritmikus gimnasztika, röplabda, strandröplabda, vívás, ökölvívás, kajak, sárkányhajó, és még szervezés alatt van néhány egyéb sportág is.

Melyik bizonyul ilyenkor a legnépszerűbb sportágnak?

Nem szeretnék kiemelni egyet sem, mindenkinek a szívéhez, tehetségéhez közelállót szeretnénk biztosítani.

Lesz-e valamilyen újdonság az idén?

Az esemény díszvendége a Városi Sportegyesület Dunakeszi lesz, akik itt mutatkozhatnak be a jelentősen kibővült szakosztályi választékukkal a nagyközönség előtt is.

Mi ígérkezik a legkülönlegesebb programnak?

Minden sportág  saját  maga dönti el, hogyan akar bemutatkozni. A terület adottságai szerint jól körbejárható lesz, így szerintem maga a megújult, megszépült Sportlétesítmény, s az azt megtöltő sportok lesznek különleges élmények mindenki számára.

Mit mérnek egy-egy ilyen esemény alkalmával?

Nem várunk el  számbeli eredményeket, azt szeretnénk, ha minden itt élő, sportot szerető lakos eljöjjön, s jól érezze magát.

Tud esetleg olyan híres sportolóról, akit itt fedeztek fel?

Még csak harmadik alkalommal rendezzük meg az eseményt, ezért ilyen sportolónk még nincs, de nagyon sok új sportolót tudtak innen bevonzani a helyi egyesületek.

Mi van, ha a gyerek focizna, de kiderül, hogy remek kajakos lenne, elfogadják ezt?

Ez mindig a szülő és gyermek közös döntése kell, hogy legyen! A sportszakemberek dolga, hogy a döntésben segítséget nyújtsanak ehhez.

Szülők mennyire veszik komolyan az ajánlásokat?

Ez egyedi döntés minden családban, s persze, sok egyéb körülmény is befolyásolja a döntést. Edzés helye, ideje, ára, a gyermek egyéb elfoglaltságai, stb.​

Idén mikor és hol lesz a Sportágválasztó, és milyen korosztály számára ajánlott?

A Dunakeszi Sportválasztó szeptember 23-án, szombaton lesz, 10-14 óráig, a Magyarság Sportlétesítmény teljes területén. Minden korosztály számára ajánlott, hiszen számtalan lehetőséget nyújt arra, hogy kipróbáljanak egy-egy sportot a látogatók.

Előző cikkHalálos gázolás miatt késtek a vonatok
Következő cikkKülönleges nap ez a mai a Lucz-lányoknak