A Napsugár Bölcsőde helyettes vezetőjének az elismerést Dióssi Csaba polgármester adta át. Mint mondta, ez a díj nagyon nagy érték, mert a kollégák minősítik a munkát, az ő véleményük alapján ítélik oda Az év kisgyermeknevelője címet.

“Mi itt Dunakeszin tudjuk, mennyire fontos, hogy bölcsőde szolgáljon minket, ezért csak az elmúlt 10 évben két bölcsődét építettünk a városban, és a harmadik pályázatát is beadtuk már” – mondta Dóssi Csaba. A polgármester kiemelte: a város azt a célt tűzte ki, hogy minden dunakeszi bölcsődés olyan intézményben kapjon nevelést, amelyet direkt erre a célra építettek, mint a Napsugár Bölcsődét, ahol tornaszoba is van. “Nemcsak az épületekkel állunk jól, de itt Dunakeszin büszkék lehetünk arra a kollektívára is, amely ezeket a bölcsődéket szaktudással és élettel tölti meg” – tette hozzá a városvezető, megköszönve azt a munkát, amit a kisgyermeknevelők a korlátozások miatt nagyon nehéz elmúlt egy évben végeztek.

Tuzson Bence államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ötgyermekes szülőként is beszélt a Napsugár Bölcsődében tartott ünnepségen. Mint mondta, pontosan tudja, milyen nehéz dolog behozni egy gyermeket a bölcsődébe és rábízni valakire, aki vigyázni fog rá és helyettünk fogja sok mindenre megtanítani. “Ezt a munkát nem lehet végezni, ha nincs az emberben hivatástudat, nem szereti a gyermekeket és nem tekinti őket a sajátjának. Szeretném megköszönni ezt, hisz ezek a gyerekek az élet első lépéseit, a közösségbe beilleszkedés első mozzanatait itt tanulják meg” – fogalmazott Tuzson Bence. Mint elmondta, még egy lépést mindenképpen fognak tenni egy következő bölcsődéért, hogy minden dunakeszi gyerek jó ellátásban részesüljön. “De az intézmény az semmi, önmagában üres falak, festék, vakolat. Ezt élettel a gyerekek töltik meg, és azok, akik gondoskodnak róluk” – tette hozzá.

Az év dunakeszi kisgyermeknevelőjét Szabóné Ónodi Valéria, a Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ és Könyvtár igazgatója méltatta. Elmondta, hogy Tóth-Gréczy Korinna 2018 óta dolgozik a városban diplomás kisgyermeknevelőként. Munkáját a Fóti úti bölcsődében kezdte, majd 2019-ben vállalta, hogy segíti a Napsugár Bölcsőde elindítását. Azóta csoportvezető kisgyermeknevelőként és helyettes bölcsődevezetőként segíti a magas színvonalú szakmai munka megalapozását a pályakezdőknél, megszeretteti velük a pedagógus pályát. Nagy empátiával gondoskodik a gyerekekről, egyéni igényeik figyelembe vételével. A szülők bizalommal fordulnak hozzá, a tanácsát kérik és elfogadják. A kicsik örömmel érkeznek reggel a csoportjába, ő pedig kifogyhatatlan türelemmel gondozza, óvja, neveli őket.

Előző cikkÚjabb megmagyarázhatatlan baleset Dunakeszinél
Következő cikkLabdacsomagokat kapott a dunakeszi óvoda