Az Ovis labdaprogram keretében kapott három nagy doboz sporteszközt az Aranyalma Óvoda. A kormány a programmal azt szeretné elérni, hogy az óvodások megszeressék a mozgást és az egészséges életmódot, fejlődjön a mozgáskoordinációjuk.

A labdákat és a labdajátékokhoz kapcsolódó sporteszközöket Tuzson Bence államtitkár, országgyűlési képviselő és Dióssi Csaba polgármester adták át Meláth Attilánénak, az Aranyalma Tagóvoda vezetőjének.

Tuzson Bence kiemelte: ennek azért van nagy jelentősége, mert minden labdajáték hozzájárul ahhoz, hogy gyermekeink mozgásfejlődése a lehető legjobb úton haladjon, és akár a finommotorika, akár a nagy motorikus mozgások tekintetében nagy segítséget tud nyújtani.

Az óvodapedagógusokat külön képzéssel segítik abban, hogy ezekkel az eszközökkel a játék mellett a gyerekek mozgását is tovább tudják fejleszteni.

A dobozokból egyebek mellett könnyített focilabdák, bójakészletek, edzőlabdák, különböző kapuk, lábtenisz szettek, edzőállomások, mezek, szivacs kézi-, kosár- és röplabdák kerültek elő.

Előző cikkTóth-Gréczy Korinna lett Az év kisgyermeknevelője Dunakeszin
Következő cikkMegtalálták a dunakeszi Ifjúsági Ház helyét