Már életbe léptek azok a szigorítások, amelyeket a Facebook vezetett be az oltásellenes posztok miatt. Minden olyan bejegyzést törölni fog az oldal, amelyben a COVID-járványt ember alkotta jelenségnek nevezi valaki.

Szigorúbban jár el a felületén megjelenő oltásellenes tartalmakkal szemben a Facebook. A változtatás célja, hogy kevesebb, a vakcinákkal kapcsolatos álhír keringjen a legnagyobb közösségi oldalon –közölték a weboldalukon. Az intézkedésről állítólag egyeztettek az Egészségügyi Világszervezettel is. Különösen azokra a posztokra ugranak, amelyek szerint a vírust az emberek mesterségesen alkották.

Az új szabályok már aktívak. A rendelkezés nemcsak az egyes bejegyzésekre terjed ki, hanem a csoportokra, az oldalakra, illetve a profilokra is, melyeket – az irányelvekbe ütköző tartalmak esetén – ugyanúgy törölhetnek a szolgáltatás adminisztrátorai.

További részleteket a Telexen olvashat.

Egyetért azzal, hogy a Facebook törli az oltásellenes posztok, kommentelők egy részét?

Meghalt 94 beteg, és újabb 1079 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu. Az aktív fertőzöttek száma 82 203-ra csökkent. Kórházban 3792 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 304-en vannak lélegeztetőgépen.

A címlapfotó az MTI képe.