A Dunakeszi Járműjavító 2021. február 10-én indítja útjára az első, telephelyükön készült 4 vasúti személykocsit az Egyiptomi Vasúttársaság részére. Ez a szállítmány a tavaly júniusban indult, a magyar vasúti gyártás történetének eddigi egyik legnagyobb vállalkozásának első része, a jövőben ezen a négy kocsin kívül még plusz 674 kocsi érkezik majd Egyiptomba Magyarországról.

Egyiptomi vasúti kocsi

Hivatalosan is átadták az első négy befejezett vasúti kocsit, amelyek szerdán indulnak Egyiptomba a Járműjavítóból. Ezt a négy vagont a “mi közös gyermekünknek” nevezte Wein András. A Kft. ügyvezetője négy országon átívelő üzletről beszélt. 678 szerelvényt készítenek, heti 8-at, és a munka 2023 nyaráig tart majd.

Egyiptomi vasúti kocsi

A most bemutatott 4 kocsit az egyiptomiak január végén vették át. A vagonok saját keréken mennek Koperba és onnan majd hajóval folytatják az útjukat Egyiptomba. Wein András külön megköszönte az orosz kollégáknak, hogy segítettek a kezdeti nehézségek leküzdésében.

Az ünnepségen beszélt Egyiptom budapesti nagykövete is. Ashraf Mohamed Mohieldin Elmoafi visszaemlékezett a 60-as évekre, amikor Magyarországról már érkeztek motorvonatok, azóta is az ott élők, ha szóba kerülnek a magyarok és a vasút, akkor kizárólag “gyorsvonatot emlegetnek” – utalt az akkori minőségre.

Az ünnepséget közös tortaevéssel zárták a dolgozók és a vezetők.

Előző cikkTörli a Facebook a szélsőségesen oltásellenes posztokat
Következő cikkKözösségi komposztálót helyeznek ki a Szent István parkba