Már tavaly is nagy siker volt a szenior szűrőnap, amit most második alkalommal rendezett meg az önkormányzat az SZTK-ban. Az alapszűrésen kívül szakorvosi vizsgálatok, tanácsadás és sok hasznos, az egészségmegőrzés szempontjából kiemelten fontos programmal várták Dunakeszi idős lakosságát. Megkérdeztük a résztvevőket, ők mit szóltak a lehetőséghez.

A szűrésekre hetekkel korábban lehetett jelentkezni, a népszerűbb vizsgálatok helyei gyorsan elfogytak. A programot idén is Csoma Attila, a “Gondoskodunk az Idősekről” Tanácsadó Testület vezetője kezdeményezte, aki a tavalyi visszajelzések alapján bővítette az idei kínálatot. A megjelenteknek egyébként vízzel és egy szelet dunakeszi csokival is készültek.

Frissítővel is készült az önkormányzat a vizsgálatok előtt

A vizsgálatok előzetes regisztrációhoz voltak kötve, és úgy tudjuk, többen nem jelentek meg. Betegség és a reggeli eső is közbeszólhatott, mégis kellemetlen. Ez igazából azoknak lehet nagyon bosszantó, akiknek már nem jutott hely a regisztráción.

Vélemények

Nagyon sokan az idei szűrőnapra már rutinosan érkeztek, de voltak újoncok is:

“Én nagyon jó dolognak tartom, nagyon köszönjük az önkormányzatnak, hogy ezt megszervezte. Tetszik tudni, én tavaly is voltam, akkor derült ki, hogy rossz a szemem, kezdődő szürke hályogom volt. A szűrésnek köszönhetően derült ki, előtte fogalmam sem volt, és ezek után lehetett kezelni.”

Népszerű volt idén is a szűrőnap, az időpontok hamar beteltek

“Örülünk neki, persze. Kéne többször is ilyen napot tartani, mert azért sokan vagyunk mi, nyugdíjasok, és láthatja, hogy nem jött el a város összes nyugdíjasa, pedig kéne, mert azért ilyen korban már oda kell figyelni az embernek az egészségére.”

“Többször kellene ilyet tartani, mert nagyon nehéz év közben bejutni az időpontokra.”

“Nagyon szuper. Én azért örülök neki nagyon, mert jóval hamarabb meg lehet nézetni különböző dolgokat, amikre alapvetően nagyon hosszú várakozási idő lenne.”

Előző cikkLátványos produkciók a IV. VSD Cheerleaders gálán
Következő cikkÁlmosan vasárnap – ismét átállítottuk az órákat