Hétről hétre 350 gyerek szalad vidáman az edzésekre, hogy Kundlya Zsófia szakosztályvezető és edzőtársai segítségével elsajátítsák a pomponlányok látványos elemeit. Bár sokan azt hiszik, ez csak egy kis ugrabugra, ennél bizony jóval többről szól ez a sport. Az alapozó mozgástól a komoly koncentrációt, tudást és csapatmunkát igénylő dobásokig minden megtalálható ebben a sportágban.

Középen Kundlya Zsófia szakosztályvezető

A megjelent gyerekeket és szülőket Kundlya Zsófia, valamint Dióssi Csaba polgármester köszöntötte, aki lányai révén jól ismeri a szakosztály tevékenységét.

350 gyerek sportol rendszeresen a VSD Cheerleaders szakosztályban

A polgármester kiemelte, hogy ismeretei szerint nincs nagyobb cheerleader csapat Magyarországon, mint a dunakeszi. “Gratulálok Kundlya Zsófiának, hogy meghonosította városunkban ezt a sportot, és mára több mint 350 tagja van a szakosztálynak. Lányaim is nála tanultak, egyikük a mai, szám szerint a negyedik gálára is elkísért nosztalgiából” – mondta Dióssi Csaba.

Minden korosztály megmutatta magát a gálán

Először a legapróbbak, az óvodás csoportok kezdtek, náluk kétség kívül a cukiságfaktor is nagyot dobott az előadásokon.

A legtöbb óvodában működik pomponcsoport, ami nagyon népszerű a kicsik körében

Később viszont már komoly dobások, ugrások, spárgák és összetett koreográfiák következtek.

A nagyobbak látványos dobásokkal, összetett koreográfiával készültek

Zsófiék nemcsak a nemzetközi versenyeken szerepelnek jól, de rendszeres fellépői a városi eseményeknek, így sokan ismerhetik őket. Ha pedig eddig kimaradt az életükből a cheerleader csapatok előadása, egyszer szánjanak rájuk pár percet, nem fogják megbánni.

Előző cikkMeseszép tavaszi képek Dunakeszi virágzó fáiról
Következő cikkTöbb mint kétszázan vettek részt a II. dunakeszi szenior szűrőnapon