Az önkormányzat évek óta ezres nagyságrendben ülteti a fákat. Most ősszel, tél elején több mint 400 facsemetét ültetek ki, részben lakossági igények, képviselői jelzések, részben a főkertész javaslata alapján.

Tóth Eszter főkertész elmondása szerint azokra a helyszínekre ültetik ki a fákat, ahol a magyar szabvány szerinti nagyjából 1,5m x 1,5m x 1,5 m szabad zöldfelület rendelkezésre áll. Fontos még, hogy ne fusson olyan közmű a telepítendő fa alatt, amely védőtávolsága megtiltaná a faültetést. A fát az ültetéssel együtt biztosítja az önkormányzat.

Az ültetésnél a közúti űrszelvényre vonatkozó jogszabályokat a beláthatóság biztosítása miatt figyelembe veszik. Azaz nem ültetnek útpadkába, kereszteződésbe, illetve közvilágítás oszlopa alá fát. “Az elmúlt években sajnos a tavaszi és a nyári aszály hatalmas károkat okozott nemcsak a fiatal fákban, de az idősebb állományban is. Kérem fokozottan figyeljünk oda a locsolásra, ami a nyári időszakban akár napi szintű feladat.”

Jánoska Róbert lakossági faiglénylése valósul meg, aki forró teával köszönte meg a földet kiásó emberek munkáját

A fákat ültető szakemberek szerint február végétől heti egyszer, tavasszal heti kétszer, nyáron pedig legalább naponta háromszor kell a fákat locsolni.

Előző cikk70 család arcára csaltak mosolyt Dunakeszin
Következő cikkMagyarország 2. legsikeresebb klubja lett a Taekwondo FanatiX