Gyógyszerek, festékek, pár darab tévé, elemek, nyomtatók, fáradt olaj, nagyon sok autógumi, izzók, elektronikai hulladékok; minden olyan, ami egy háztartásban megtalálható – ezeket gyűjtötték össze és adták le a dunakesziek szombaton, amikor a veszélyes hulladékokat gyűjtötték.

13 köbméter, közel 2 tonna veszélyes hulladékot sikerült csak a körzetemben összegyűjteni – adta közre Pethő Krisztián. Az önkormányzati képviselő saját kisteherautójával szinte házhoz ment, olyannyira, hogy a nagyobb háztartási berendezéseket már pénteken délután elvitte. A Postnak annyit mondott, hogy tavasszal több volt a kidobandó szemét, de így is elégedett, mert ez a mennyiség is tetemesnek volt mondható.

A Dunakeszi Polgár közösségi oldalán az olvasható, hogy a Barátság úti begyűjtőponton 6 tonna – többségében hűtőszekrény és televízió – elektronikai hulladékot adtak le a város lakói. A két kamionnyi anyagot a budapesti telephelyükre szállították, ahol a válogatás után megkezdik a fémhulladék további hasznosítását.

Előző cikkA kínai észjárás volt az első, most új logót kapott a könyvkiadó
Következő cikkErről már szeretünk írni, újra nullra nyerte meccsét a Dunakeszi