A február 28-ai határidő tartható. Az időjárás kedvező, haladnak a munkával a kivitelezők a dunakeszi tanuszodánál. Óvatos becslés szerint tavasszal már a gyerekek is használhatják majd az új létesítményt.

Tanuszoda látványterv

Kicsi a hely, ezért belülről kifelé haladunk, a kitermelt földet sem teríthetjük bárhová – sorolta a dunakeszi tanuszoda építési nehézségeit a kivitelő cég, a TREND Építő Zrt. vezérigazgatója. Mihály Csaba a Postnak elmondta, tartható a határidő, hiszen a medencetest elkészítésén már túl vannak, és hétfőn megkezdték a fejépület alapozását is. Ez az utóbbi volna, ahol majd az öltözők, szertárak, irodák kapnak helyet.

uszoda, épül1

 

Ami már szintén készen van, de semmi sem látszik belőle, az a gépház terme. Föld alatt van és egy vaslemez fedi. Megrendelték a tető szerkezeti ragasztott faelemeit is. Október végén már az is megmutatja magát. Magyarán addigra állni fognak a falak és a tetőszerkezet. Utána következhetnek a belső munkálatok.

A medence érdekessége, hogy nem csempés, hanem fóliás bevonatú lesz.

Ezt Mihály Csaba szerint sokkal könnyebb javítani. Tisztáztuk azt is, hogy 1,90 mély, 25 méteres medencét építenek, a tanulórész lesz 80 centis.

A műszaki átadás február 28-án lehet, utána következik az épület berendezése, pl. öltözői padok, szekrények, sporteszközök, majd jöhet a próbaidő.

Abban maradunk, hogy tavasszal valószínűleg már a gyerekek is használhatják az uszodát. A végső szót persze az üzemeltető, a Nemzeti Sportközpontok mondja majd ki. Dunakeszi a területet biztosította az új sportépülethez.

uszoda, épül5

Az uszoda a Fazekas Mihály iskola és a műfüves focipálya szomszédságában épül, a bejárata pedig a Molnár Ferenc utcáról lesz.