Temesvári István, a Városi Sportegyesület Dunakeszi elnöke, 11 év szolgálat után bejelentette lemondását. Az elnöki pozíciót Lindner Ádám, az egyesület alelnöke veszi át. Temesvári István teljesen nem vesz búcsút a helyi sportélettől, hiszen a kézilabda szakosztály és a Dunakeszi Városi Sport Kft. munkáját továbbra is segíti. Az elnökség mellett újabb szakosztályok indulásáról is döntött az egyesület. Kajak-kenuval és akrobatikus rock and rollal is bővül a VSD, így már 24 szakosztály és 28 sportág közül lehet választani.

Az új elnök, Lindner Ádám, válogatott asztaliteniszezőként és az asztalitenisz szövetség elnökségi tagjaként (2023-ig) szerzett tapasztalatokat. 2016 óta töltötte be a VSD asztalitenisz szakosztályvezetői pozícióját. 2022 májusa óta alelnökként és szakmai vezetőként segítette egyesület munkáját. Jelenleg a válogatott vezetőedzője és az ő irányítása alatt jutott ki a magyar válogatott vegyespáros csapat a 2024-es párizsi olimpiára.

Lindner Ádám alelnöki pozícióját Birényi Zsolt, a VSD gazdasági vezetője veszi át. Zsolt 2020-ban kezdte meg munkáját külsős könyvelőként az egyesületnél, majd 2021 óta gazdasági vezetőként tevékenykedik. Továbbá a VSD küldöttei egy új elnökségi tagot is megválasztottak, Dobos Gábor személyében. Gábor a judo szakosztály vezetőedzője, aki 2021-ben csatlakozott az egyesülethez, kapta meg ezt a lehetőséget. Gábor korábban a Felkelő Nap SE vezetője volt, és 10 éve tart judo órákat a Dunakeszi általános iskolák 4. osztályos diákjainak a testnevelés óra keretében.

Így búcsúzik Temesvári István az elnökségtől

11 év – azt mondják, még gombócból is sok. Kicsit elfáradtam. Ugyanakkor nagyon hálás vagyok mindenkinek, hogy ezt megtehettem, hogy megválasztottak, támogattak és talán hozzájárulhattam Dunakeszi sportéletének fejlődéséhez.

Temesvári István a Sportbisztró megnyitóján

2013-ban azzal az céllal vállaltam el az egyesület irányítását, hogy a városi sportélet fontos szereplőit fogjam össze annak érdekében, hogy minél több Dunakeszin és a környékén élő találja meg a saját sportágát, a sportolással kapcsolatos elképzelését.
Megválasztásamkor a Kinizsi Utánpótlás Sportegyesület 5 szakosztályból állt (labdarúgás, sakk, asztalitenisz, strandröplabda és kézilabda). Az a dinamikus fejlődés és bővülés, ami mindmáig érezhető a VSD-n a 2014-es szakosztálybővüléssel indult, ekkor lett harcművészet és korfball szakosztály Dunakeszin. A Kinizsi Utánpótlás Sportegyesület jogutódjaként 2016-ban alakult meg a Városi Sportegyesület Dunakeszi, melynek 2020-ban már 17 szakosztálya működött, 2021. januártól csatlakozott a 18., az atlétika szakosztály is, mára pedig 24 szakosztállyal, 28 sportággal, több mint 4000 sportolóval a környék legnagyobb, országosan pedig az egyik legnagyobb vidéki egyesületté növekedtünk.

Sportgála 2024

Rendkívüli sportszakmai munkát is végeztünk az évek során, szinte megszámlálni sem tudom a rengeteg eredményt és kitüntetést. Nem is szeretném kiemelni egyiket sem, mert számomra minden eredmény fontos mérföldkő: a haladás mérföldkövei.

És nagy büszkeséggel elmondhatom, hogy a 2024. évi Párizsi Paraolimpián is jegyezni fogják a VSD nevét!

Kiemelt sportolóink személyes támogatására külön szervezetet hoztunk létre. A „dunakeszi sportmodell” keretében pedig már az általános iskolákkal együttműködve ismertetjük meg a diákokat sportágainkkal. Ezt az ötletünket már országszerte kezdik megismerni és alkalmazni.

Az egyik legnagyobb eredmény a Dunakeszi Sportmodell és az infrastruktúra fejlesztése


Ezekre az eredményekre már az országos sportvezetés (SOSZ, Sportért Felelős Államtitkárság, Szakszövetségek) is „felemelte fejét”, amely szervezetekkel jó szakmai kapcsolatot alakítottunk ki, támogatásokra pályáztunk, melyeket meg is nyertünk. És természetesen, Dunakeszi városvezetésére is mindig számíthatunk a támogatások terén.

SOSZ közösségi sportszervezeti díjat kapott a Városi Sportegyesület Dunakeszi, középen Lindner Ádám új, és Temesváris István leköszönő elnök

Még ennél is beszédesebb az az infrastrukturális fejlődés, amely ez idő alatt megvalósult. A nagy múltú Kinizsi Utánpótlás Sportegyesület 2014-ben ünnepelte megalakulásának 100. évfordulóját, amelyre az alkalomhoz illő sportos rendezvénysorozattal és a Fóti úti sportpálya lelátójának felújításával emlékeztünk meg. 2015-ben ugyanitt a régi földes pálya is megújult egy modern, locsolófejekkel ellátott füvespályává. A jelenlegi öltöző- és irodaépület 2016-ban újult meg, a Sportcentrumban található homokos pálya homokcserén és szegélyezésen esett át 2019-ben. 2020. évben megvalósult a régen várt modern pályavilágítás, valamint a kézilabda munkacsarnok műszaki átadására is 2020. november 26-án került sor. Szintén az 2020-ban kezdte meg működését a VSD Jégcsarnok, valamint átadásra került a Nyíltvízi Edzőközpontunk is.

2021-ben átadtuk a nagyon várt Magyarság Sportcsarnokot, 2023-ban pedig a hozzá tartozó öltöző- és irodaépületet is, ahová be tudott költözni az egyesület vezetősége. Közben felkerültek a napelemek a Kézilabda Csarnok és a Nyíltvízi Edzőközpont tetejére is, amelyek nagyban segítik a gazdaságos működésünket. És már lehet látni az utcáról is, hogy a Fóti úton mindig nagy élet van: a kerítésprojektünk is lezárult. Évek munkájával saját ruházati brandet építettünk, és örömmel tapasztaljuk, hogy szívesen viselik a környéken élők. Mára már két telephelyünkön sportboltunk is üzemel, a Fóti úton büfé szolgáltatással egybekötve. Városszerte megjelennek plakátjaink és aktívan működnek online felületeink, webshopunk is.

Magyarság Sportcsarnok

Anyagi segítséget tudtunk nyújtani dunakeszin található általános és középiskolák tornatermeinek felszerelésében. A folyamatos üzemeltetésben is sok munkánk van, a VSD pályakarbantartó- és pályaépítő gépeket is vásárolt mind a Fóti úti-, mind a Magyarság Sportcentrum füves pályáinak építésére és karbantartására. 2021 óta én vezetem a Dunakeszi Városi Sport Kft-t, mely cég a VSD infrastruktúrájának kezelésére alakult. Így a VSD csarnokait és még a Radnóti Gimnázium csarnokát is takarítjuk, szintén a VSD modern gépeivel. Buszainkkal nem csak a VSD sportolóit szállítjuk, de a szabad kapacitás erejéig a városi intézményeknek is nyújtunk szállítási szolgáltatást. Nyíltvízi Edzőközpontunkban pedig az egész ország területéről fogadunk sportolókat, akik nálunk edzőtáboroznak.

Nyíltvízi edzőközpont

Büszke vagyok arra, hogy ide hoztam az egyesületbe Ulicska Zoltán fizioterapeutát, aki a legjobb gépekkel dolgozik, és Kis Simon Ildikó sport mentáltréner, mentálhigiénés szakembert is, akik mindketten jelentős mértékben hozzájárulnak sportolóink felkészítéséhez és fejlődéséhez.

És a munka nem áll meg! Rendkívül sok teendő van még hátra, rengeteg tervünk van, melyek megvalósításra várnak, az egyesület fejlődik tovább, a gyerekek – és egyre több felnőtt is – csatlakoznak hozzánk. Nem volt könnyű és a jövőben sem lesz könnyű ez az út. A gazdasági környezet változásai, a sportfinanszírozás csökkentése, a pályázatok rendszerei, a szabályozások szigorítása, az inflációs várakozások – ezek mind-mind napi feladatokat és nehézségeket jelentenek, melyekkel az elnökségnek mindig is meg kell küzdenie. Ezek azok a dolgok, melyek miatt nagyon hálás és büszke vagyok, ezekért érdemes és muszáj ezt továbbfejleszteni. De kicsit el is fáradtam.

Maradok a közelben, de az irányítást átadom egy fiatalabb generációnak.

Egy sportoló, Lionel Messi gondolatával szeretném lezárni gondolataimat: „Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat.”

Előző cikkA Nők Lapja Példakép díj legjobbjai között Radvánszki Edit
Következő cikkGyönyörű kisfilm mutatja be, milyen érzéki a gasztronómia