Egy sor fontos és komoly infrastrukturális beruházás után Dunakeszi végre tudott olyan dologban is nyitni, ami pluszt ad a városnak, de nem a mindennapokhoz kell – mondta a megnyitón Dióssi Csaba polgármester. A tárlaton izgalmas műszaki eszközök láthatók Biró György magángyűjtő kollekciójából.

A kiállítás a volt okmányiroda helyén van és több generáció mindennapjairól mesél.

“Mindig várjuk a jó célokat és a lelkes embereket az ilyen ötletekhez… Bíró György elküldte levelét az önkormányzatnak, hogy szeretné nyilvánossá tenni komoly gyűjteményét a nagyközönség számára. Megnéztük a tárgyakat és megtetszett a kiállítás ötlete” – mesélte a megnyitón Dióssi Csaba polgármester. Elmondta, hogy miután Tuzson Bence országgyűlési képviselő közbenjárásával megépült a Kormányablak, a régi okmányiroda felújítása után ott helyet tudtak adni a Dunakeszi Technikai Kiállításnak. A kurátor Kerekes Dóra helytörténész volt.

Tuzson Bence és Dióssi Csaba

A megnyitón Tuzson Bence országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy jó részt venni egy ilyen időutazáson. “Jó érzés, ahogy mögöttem megpillantom ezt a telefont, és nagyanyám házához röpít vissza gondolatban. Pár lépést megyek, látom azt a számítógépet, amit abban az időben használtam, amikor még a programozást tanultam. A gyerekeim már nem tudják, mi az a tárcsás telefon… Ha betérünk egy ilyen helyre, magunkkal, szüleinkkel, gyerekeinkkel foglalkozunk és közelebb kerülnek egymáshoz a családok is.”

Biró György

A tárlat egy évig lesz látható mostani formájában, hétfőn, kedden, szerdán és pénteken előzetes bejelentkezés alapján, csütörtökön pedig délelőtt 10-től délután 5-ig. Csütörtökönként tárlatvezetés is van. Az egy év leteltével tematikus kiállítások veszik át a helyét, hogy lehetőség legyen megismerni a jelentős gyűjtemény minél több darabját – mondta el Biró György, a gyűjtemény tulajdonosa. Bejelentkezni egyébként nála lehet, a +36 20 942 7226 telefonon vagy a technikaikiallitas@gmail.com címen.

Előző cikkRekord Dunakeszin: 176-an indultak a Nagy-Duna Beevezésen
Következő cikkSzínes családi nap lesz szombaton Dunakeszin