Tatarek Rezső, a Mozdulj Dunakeszi! programsorozat július havi sztárfellépője, teljes testet átmozgató edzéssel készült. Saját bevallása szerint, még nem találkozott ennyire sikeres sportprogrammal, és ilyen aktívan mozgó közösséggel. Kiemelte, hogy szerinte is nagyon fontos a rendszeres mozgás, amit az itt élők is szem előtt tartanak. 

Tatarek Rezső szerint fontos, hogy helyesen csinálják a tornázók a gyakorlatokat, különben többet ártanak velük, mint használnának, ahogyan az is, hogy folyamatosan pótolják a vizet és, hogy időben vegyék észre azt, ha már kifulladtak, nem bírják folytatni az edzést, hiszen mindenkinek más a terhelhetősége. Ahogyan ő fogalmazott:

Érdemes odafigyelni a mozgás minőségére, a folyamatos hidratációra és arra, hogy időben álljunk meg.

Természetesen a jó zene és épp olyan fontos, mint az előzőek, ami egy bokszelemeket tartalmazó edzés hangulatát megadja.

A sztáredző felkészülten érkezett a városba. Előzetesen a Mozdulj Dunakeszi! Facebook-oldalán tájékozódott arról, hogy milyen korosztályra lehet számítani, elárulta azt is, hogy Péntek Enikő, a korábbi sztárfellépő megdicsérte a helyiek állóképességét. Ő maga pedig azzal számolt előzetesen, hogy a gyakorlatok bemutatása közben a közönséghez igazítja azokat. Így ha kell, az alapján, amit lát, változtatni fog.

Látnom kell a közönséget. Látnom kell, hogy akarják-e. ⌊…⌋ A prezenternek a hátsó sorokat kell figyelni.

Éppen ezért, mindig figyelnie kell a bemutatónak a hátul mozgókra is, hiszen ők vannak többen, nem pedig azok, akik az első sorban állnak. Az edzést pedig mindenkinek tartja, éppúgy az elől – vélhetően elhivatottabb, – és hátul – a jó hangulat kedvéért kiérkező – mozgóknak is. A cél az, hogy mindenki élvezze.

Tatarek Rezsó óriási dolognak tartja azt, hogy a dunakesziek arra szavaztak, hogy ő tartson edzést a Duna-parton, mint kiemelt vendég edző a már évek óta tartó sportprogram keretében. Nagyon hálás érte és megtiszteltetésnek érzi ezt, amit az edzést megelőzően el is mondott a Katonadombra érkezőknek.

Ahogyan írtuk korábban, Tatarek Rezső 36 éve dolgozik a fitnesz iparban. Ökölvívó és fitnesz edzőként több tévéshow-ban is szerepelt már. 11 éve rendszeres fellépője a Fitbalance és a FittAréna rendezvényeinek. Gyakran jár külföldre is edzést tartani. Önmagát pedig a legkevésbé sem szeretné sztáredzőnek titulálni, egyszerűen úgy gondja, elhivatott és az edzésprogramjával sokaknak segít, segített és segíthet, ezért szeretik.

Korábban itt írtunk a június havi sztárfellépőről, Péntek Enikőről, aki meglepődött a dunakesziek edzettségén.