A Telekeszi TV remek összeállítást készített Szunyoghy András grafikusművész kiállítási megnyitójáról. A művész képeit a VOKE kiállítótermében lehet megtekinteni.

borító

 

A megnyitón fellépett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola két növendéke: Papp Henrik, aki több országos gordonkaverseny győztese, valamint Rónaszéki Sára, aki zongoratanárnak készül.

A kiállítás a sokoldalú művész alkotói területéről ad ízelítőt. Megnyitójának összefoglalóját a következő linken tekinthetik meg:

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]PLACE_LINK_HERE[/youtube]

 

A Dunakeszin élő jeles muzeológus, biológus dr. Mészáros Ferenc megnyitó beszédében felelevenítette, hogy sok évtizedes ismeretség fűzi a művészhez, a családjához, hiszen édesapjának, az Afrika-kutató Szunyoghy Jánosnak, a neves zoológusnak 1964-től munkatársa volt. Mint fogalmazott, a „sokarcú” alkotó, a tehetség színes gazdagságával megáldott művész itt látható grafikái, könyvei, bélyegei mind magukért beszélnek. „Egy fantasztikus ember, aki a művészet minden ágában csodálatos dolgokat készített” – mondta elismerően Szunyoghy Andrásról.

 

Előző cikkDUMASZÍNHÁZ, Hadházi László önálló estje
Következő cikkAz óvoda nyári zárva tartása – javított táblázat!