Új óvoda nyílik szeptemberben Dunakeszin, erről már beszámoltunk. Az új intézményben 8 óvodapedagógus dolgozik majd, 4 régi, bevált kolléga és várnak újakat is. Az önkormányzat támogatást nyújt azoknak, akik városunkban szeretnének dolgozni.

Az önkormányzat szolgálati férőhelyet biztosít azoknak az óvónőknek, akik nem Dunakeszin laknak, de szívesen dolgoznának a városban. Rájuk most kimondottan szükség lenne, hiszen szeptemberben új óvoda nyílik majd Alagligeten. Szabóné Ónodi Valéria tájékoztatta a Postot a számukra ígért szolgálati férőhelyről és a gyakornoki pótlékról. A Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ és Könyvtár igazgatója először a pótlékról beszélt. Ez 25000 forint és azok az óvodapedagógusok kaphatják, akik a főiskola után gyakornoki besorolásban kezdenek el dolgozni. Mindezt addig folyósítják, ameddig valaki ebben a besorolásban és a város önkormányzati fenntartású óvodájában dolgozik majd.

A szolgálati férőhely az igazgatónő szavai szerint a közösen bérelt albérletet váltja ki. Jellemzően egy háromszobás lakásban mindenkinek saját szobát tudnak biztosítani. A rezsi önköltséges és kb. 20 ezer forintos bérleti díjat várnak el, hiszen a lakás az önkormányzat tulajdona. 5 évig lehet így otthonra lelni és persze ez idő alatt Dunakeszi egyik pedagógiai közintézményeben kell dolgozni.

Szabóné Ónodi Valéria úgy számol, hogy szeptemberig akár 20 új pedagógus érkezhetne. Mint mondta: az új alagligeti óvodában 4 gyakorlott, a dunakeszi elvárásokat jól ismerő óvónő dolgozik majd és melléjük keresnek további négyet.

 

a