Május 6-tól, szerdától újraindul az élet a VSD-ben. Elkezdődnek az edzések amelyek azonban feltételekhez kötöttek. is. Az edzés megkezdéséhez feltétlen szükség van a “Koronavírus nyilatkozatra”, melyet online vagy nyomtatott formában várnak a sportolóktól.

Szerdától indulhatnak újra az edzések a VSD-ben. Mivel Pest megyében még életben vannak a kijárási korlátozások ezért az alábbi feltételek teljesülése után lehet elkezdeni a sportolást. Először is tisztázni kell, hogy ki nem edzhet.

 • Hatóságilag elrendelt házi karanténban lévők semmi esetre sem látogathatják a VSD edzéseit.
 • Tilos az edzés látogatás azok számára, akik a koronavírus valamely tipikus tünetét produkálják: láz, köhögés, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, de javasoljuk, hogy ha valakinek a közérzete nem megfelelő, akkor ne látogassa az edzésinket.
 • Ha igazoltan koronavírusos, vagy csak koronavírus tüneteit produkáló személlyel közös háztartásban él a VSD sportoló.

Amennyiben egészségügyi akadálya nincs, akkor egy formanyomtvány kitöltése is kötelező. A nyilatkozat online itt érhető el. Az edzőknek és szakosztályvezetőknek ezt a nyilatkozatot emailben – személyesen kitölthető formában – is eljuttatják és azt a sportoló emailben is visszaküldheti. Legkésőbb az edzés előtt a sportoló/szülő alá kell ki kell töltse és alá kell írja.

A nyilatkozat személyes elfogadása esetén ennek kitöltésére csak kültéren van mód, a szülők nem léphetnek be a sportlétesítményekbe. Ennek kitöltésére a szakosztályok segítőket alkalmazhatnak, edzőt, szülőt, önkéntest stb. A vírusvédelmi előírások a segítőkre is érvényesek.

 1. Edzésre érkezni kizárólag a tömegközlekedés teljes mellőzésével lehet, a tagok lehetőleg egyénileg: autóval, gyalog, biciklivel, rollerrel jöjjenek edzésre, vagy a szülők hozzák őket.
 2. Tilos más (nem azonos háztartásban élő) játékost szállítani az autóban edzésre, vagy hazafelé.
 3. A szülők (ha ők hozzák a játékosokat edzésre) nem léphetnek be a sporttelep vagy iskola és egyéb létesítmény területére.
 4. A játékosok az edzés kiírt kezdési időpontja előtt legfeljebb 10 perccel léphetnek be a sporttelep területére.
 5. Öltözők, zuhanyzók, klubépület használata tilos, a WC-ket kizárólag nagyon indokolt esetben szabad használni. Egyszerre csak egy személy használhatja a mosdót.
 6. Az edzések előtt és után a kézfertőtlenítés kötelező, ehhez az egyesület fertőtlenítő eszközöket biztosít.
 7. A játékosoknak ez edzés után azonnal el kell hagyniuk a sporttelep területét. Az öltözés és tisztálkodás otthon történik.
 8. Nem javasoljuk az edzések látogatását azoknak a sportolóknak, akik bármilyen szempontból a veszélyeztetett csoportokba tartoznak (pl.: autoimmunbetegségben szenvedők, cukorbetegek, szív- és érrendszeri betegségben szenvedők stb.)

Edzésmunkára vonatkozó szabályok:

 1. Az edzések – Dunakeszi város vezetésével egyeztetve – kültéren és beltéren egyaránt megtartásra kerülnek. A beltéri edzéseket a Dunakeszin működő általános iskolákban tartják, amely létesítményeket Dunakeszi város önkormányzata előre fertőtlenített. Az edzésrend kialakításánál mindenképp figyelmet fordítanak arra, hogy a csapatok és szakosztályok ne keveredhessenek.
 2. Az edzőknek javasolják a testi kontaktus nélkül megvalósítható feladatok beépítését az edzésprogramba, továbbá javasolják a maszk és gumikesztyű használatát az edzéseken. Maszkot és kézfertőtlenítőt a VSD biztosít az edzők és vezetők számára.
 3. Edzéseken a közösen használt eszközöket minimalizálni kell (pl. nem használhatóak jelölőmezek, javasoljuk a gyerekeknek a világos és sötét színű megkülönböztető pólók rendszeresítését), a használt eszközöket minden edzés után fertőtleníteni kell fertőtlenítőszerrel.
 4. Törekedni kell a 1,5-2 méteres, biztonságos távolság megtartására, ahol ez megvalósítható, edzőknek és sportolóknak egyaránt. A legfontosabb a biztonságos távolság megtartása, a fertőzésveszély minimalizálása érdekében. Ezt koronavírus ellenőrök felügyelik majd.
 5. Az edzésen lehetőleg végig azonos párosok dolgozzanak együtt, kerülni kell a játékosok keveredését. Ezek a párosok az edzés ideje alatt végig ugyanazokat az eszközöket használják.
 6. Ajánlott, hogy a játékosok mindenből sajátot használjanak, amit nem osztanak meg másokkal (kulacs, ha megoldható, labda, stb.).
 7. Az edzéseken nincs létszámkorlát, ellenben nem vehet részt az edzéseken az, akinek tagdíj tartozása van.
 8. Tilos a kézfogás, pacsi, egyéb fizikai érintkezés.

Májustól a VSD visszaáll a teljes működési rendbe, amely a tagdíjakat is érinti a következők szerint:

 • április hónapra a megállapított tagdíj egységesen 3000 Ft/fő,
 • májustól a mindenkori normál szakosztályi tagdíj fizetendő azok számára, akik látogatják az edzéseket,
 • akik biztonsági okokból még nem kezdik meg az edzésmunkát, azoknak továbbra is a 3000 Ft-os alaptagdíj fizetendő májusra.
Előző cikkA dunakeszi rendőrök is részt vettek a nagy fogásban
Következő cikkA most érettségizők is eredményesek lesznek – interjú a Radnóti igazgatójával