Július 1-ig tart a kormány által elrendelt ingyenes parkolás. Csütörtöktől elvben már fizetni kell országszerte, így Budapesten is. Dunakeszin továbbra sem kell fizetni a parkolásért.

Fotónk illusztráció

A kormány a veszélyhelyzet idején rendelte el, hogy július 1-ig ingyen lehetett parkolni. Ez azt jelenti, hogy július 2-tól, szerdától már ismét ketyeghetnek a parkolóórák. Budapesten az érintett önkormányzatok kérésére döntöttek a parkolási övezetek átsorolásáról a II., a XII., a XIII. és a XIV. kerületben. A döntés nyomán augusztus 1-től drágul a parkolás az érintett övezetekben. A XIII. kerületben ráadásul újabb területeket is kijelölnek.

Erről részletesen majd a főváros honlapján lehetne olvasni, de egyelőre erről semmit sem találtunk. A budapesti képviselők döntöttek a parkolási kérdések átfogó felülvizsgálatáról is, a főpolgármesternek augusztus végéig kell letennie javaslatát a testület elé.

Korábban azt írtuk, hogy július 1-én reggeltől kell fizetni, de azóta a kormány egyértelműsített, július 1-én éjféltől szűnik meg az ingyenes időszak.