Maszkokat osztogatott Tonzor Péter a dunakeszi lakótelepen. Legalábbis erről posztolt képeket a Demokratikus Koalíció politikusa. Azt nem tudni pontosan, hogy mennyit és milyen eredetű maszkokról van szó.

A Facebookra kitett fotói alapján sebészi maszkokat osztogatott a lakótelepen Tonzor Péter. Az egyik fotón Rónai Sándorral, a DK EP-képviselőjével látható, akit barátjának nevez. Ide azt írta, hogy 500 maszkot osztanak szét, de másnap is folytatják az akciójukat.

Erről is készült fotó, amelyen az látszik, hogy a koronavírus-betegségen saját bevallása szerint átesett baloldali politikus maszkban, de puszta kézzel dob be egy csomagolás nélkülinek tűnő sebészi védőeszközt az egyik postaládába.

A politikus kezében az egyik nagy gyógyszertárlánc zacskója látható a Facebookon közreadott felvételen.

A Post kíváncsi lenne az akció hátterére. Így kérdéseket küldtünk Tonzor Péter publikus munkahelyi e-mail címére még a hétvégén, hiszen a legutolsó fotója november 13-án jelent meg. Azt szerettük volna megtudni, hogy hány maszkot osztottak szét, pontosan hol, kiknek, párt vagy magánszemély finanszírozta ezt, és miért csomagolatlanok a maszkok?

3 napig (2 munkanap) vártunk a befektetési tanácsadóként dolgozó Tonzor Péter soraira, de egyelőre ezek nem érkeztek meg szerkesztőségünkbe. Amint kapunk válaszokat, az újságírás szabályai szerint, azokat közöljük.